Proljeće je pravo vrijeme za borbu protiv celulita

Ukoliko već u proljeće želite uskočiti u kratke šorceve i suknjice, sada je pravo vrijeme da započnete borbu protiv celulita. Donosimo vam nekoliko informacija koje vam mogu pomoći u tome.
celulit

Vježbanje je obavezno

Vrlo je važno da znate da ništa ne može zamijeniti fizičku aktivnost. Vježbanje ubrzava cirkulaciju, potiče izbacivanje toksina, sagorijevanje masti i povećava mišićnu masu. Odaberite vrstu vježbe koja vam odgovara i odmah se bacite na posao.

Masaža

Ukoliko ste se odlučili za anticelulitnu masažu, trebate znati da je ona najefikasnija ako se radi u serriji od deset tretmana, počevši od šestog dana menstruacije. Tretmane nikako ne smijete preskakati.

Kreme

Kreme mogu biti efikasne ukoliko ih koristite u kombinacije sa osatalim preporukama. One obično djeluju na zatezanje kože i njeguju je. Pomažu pri masiranju da ruke ili masažer lakše klize. Ukoliko koristite samo kremu, bespotrebno bacate novac, jer će ona samo prividno zategnuti vašu kožu.

Dijeta

Ako stvarno želite da se riješite celulita, onda morate pripaziti i na prehranu. Zaboravite na brzu i tešku hranu, slatkiše, grickalice, gazirane sokove i sve ostalo što ima negativan uticaj na vaš izgled. Odredite sebi 5 malih obroka dnevno i jedite zdravu kuhanu hranu, bogatu povrćem, voćem i ribom.

Voda

Voda je neizostavna u borbi protiv celulita. Ona će vam pomoći da se oslobodite toksina. Pijete barem 1.5 litar vode dnevno ili svakih sat vrmena malu čašu vode (2 dcl).