Proljeće i novi izgled doma

Autor Datum 16/05/2018

Dok smo svi odbrojavali poslednje dane zime i željno iščekivali lepo vreme, mnogi su rešili da sa promenom godišnjeg doba počnu da menjaju i svoje navike. Neki su krenuli na dijetu da se pripreme za leto, neki su odlučili da se okrenu fizičkim aktivnostima, a neki standardno sa prolećem kreću u promene svog životnog prostora. Sa lepim vremenom kreću i generalke kada je čišćenjem i uređenja stana u pitanju. Vreme je da se potpuno ceo životni prostor osveži.

Poznato je da sa novim godišnjim dobom treba uneti i neku promenu u svoj stan, pa tako i sitnica može delovati kao da ste potrošili, ne samo ogroman novac, već i vreme za uvođenje novina u enterijer. Ako ne želite da posežete za nekim krupnim promenama, onda svakako izmenite neke detalje. Iako se u vreme modernih dezena i boja, ipak neki ne usuđuju da eksperimentišu sa bojom zidova, bacite pogled na mnoge časopise i sajtove koji se bave ovim temama, pa možda na njihovim stranama nađete neki zanimljiv predlog, jer nekada ni ne znate šta biste mogli da uradite dok to ne vidite jasno istaknuto. Sigurno je da proleće može probuditi u vama mnoge želje za promenama, pa adaptacija stana može prizvati i neke nove ljude i događaje u vaš život.

Uređenje stana – prohtev ili nužda?

Poznato je da su žene uvek nezadovoljne svojim izgledom, garderobom, ali ima i onih koje nikada nisi zadovoljne svojim enterijerom, pa često posežu za promenama. Ukoliko svoju težnju za nečim novim, želite da ostvarite nekim idejama koje nisu mnogo zahtevne i za njih vam nije potrebno mnogo novca, čak i ako vam brzo dosade, nemojte da žalite što ih brzo menjate. Adaptacija i renoviranje stana nije samo nužda, već i izazov, jer ukoliko se poigrate malo sa vašim prostorom i stari stan može dobiti novi sjaj.

Nalepnice za zid uvek su efikasno rešenje za stvaranje prijatnijeg ambijenta. Nije važno da li se one nalaze u vašoj spavaćoj sobi i dnevnom boravku, svakako će doprineti da enterijer dobije vedrinu. Preporučuje se da nalepnice budu veselijih boja, a čak i ako vam se ne svide, lako ih možete zameniti novim.

Učinite kuhinju prijatnim mestom

Neke žene nikako ne vole da vreme provodu u kuhinji, pa i ono malo vremena što biste tamo provodile učinite da vam bude prijatno. Oplemenite vašu kuhinju ili nekim slikama ili novom bojom zidova, jer se moda menja, a vi sa bojom vaše kuhinje uvek možete da eksperimentišete. Ako vam je krečenje kuhinje previše zamorno i zahteva mnogo vremena, svakako možete da promenite osvetljenje i time date vašoj kuhinji novi izgled. Bez obzira da li ćete menjati lustere ili ćete samo dodati lampe, na ovaj način ćete sigurno doprineti da vaša kuhinja izgleda moderno i novo.

Ukoliko vam se ne sviđa pod vašeg stana, a menjanje parketa i stvaljanje pločica ili obrnuto zahteva mnogo novca i posla, promena tepiha i prostirki svakako će učiniti da prostor izgleda novije i lepše. Bilo da ste ljubitelji cveća ili ne, savetuje se da vaš enterijer oplemenite nekom biljkom. Zelenilo će osvežiti vaš dom, a ako ne budete dovoljno vodili računa o cvećki, uvek možete da kupite novu za malo novca.

Mada se čini da se za promenu treba čvrsto odlučiti i u tome biti istrajan, kada su promene za uređenje stana u pitanju, nema potrebe za prevelikim razmišljanjem. Sve što mislite da treba, vi to i promenite, jer i mala promena može da bude itekako efektna.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.