Protiv glavobolje prirodnim putem

Umjesto prečeste upotrebe analgetika, bolje je pokušati s prirodnim načinima liječenja, a sljedeće namirnice mogu pomoći.

Pečeni krompir

Naš omiljeni prilog uz glavno jelo može pomoći i ublažiti glavobolju, naročito ako ima veze s konzumacijom alkohola prethodnog dana.

“Pošto je alkohol diuretik, on izaziva ne samo dehidraciju već i gubitak kalija. Hrana bogata kalijem može olakšati glavobolju od mamurluka”, kaže dijetetičarka Erin Palinski.

Pečeni krompir jedan je od najimpresivnijih izvora kalija: čak 721 mg, u usporedbi s, inače popularnom, bananom koja ima 467 mg.

Lubenica

Najčešći uzrok glavobolje jeste dehidracija, čak i ako nije povezana s mamurlukom, tvrdi nutricionistkinja Stela Metovas. Zato vrijedi pokušati s bogatom Kobinacija voća i povrća koja sadrži esencijalne minerale kao što je magnezij, jer tako možemo čak i da preveniramo glavobolju. Odličan koktel je sljedeći: 200 gr lubenice, malo leda, pola žličice meda i malo naribanog đumbira.

Susam

Sitno sezamovo sjeme je, zapravo, prava nutricionistička mini bomba.

“Sezam je bogat vitaminom E”, objašnjava Palin. Susam pomaže da se uravnoteži razinu estrogena i umiri migrena tijekom menstruacije. Zato svaku vašu salatu, prženo jelo, pa čak i juhu, pospite s malo sezama. Bolje od aspirina.
Izvor:lisa.rs