Protiv osjećaja iscrpljenosti ujutro

Novogodišnja euforija polako jenjava, famozni doček je prošao, ludovalo se. zabavljalo, ali većina ljudi se i nekoliko dana nakon toga osjeća umorno i iscrpljeno. Čini se kao da će više sna popraviti stvari, ali tajna se zapravo krije u nekoliko jutarnjih rituala koji će vam pružiti potrebnu energiju, popraviti raspoloženje i pomoći da izgurate dan.

1. Neka doručak bude vaša prva aktivnost

Za sam početak dana vašem organizmu je potrebno “gorivo” kako bi moglo funkcionirati normalno. Ovo ne uključuje slatkiše koji brzo podižu energiju, jer ta energija još brže pada i remeti razinu šećera u krvi, probleme s tlakom, kao i debljanje. Također, imajte u vidu i da izbjegavanje doručka iscrpljuje i umara, dok redovito konzumiranje popravlja raspoloženje.

Važno je i što jedete za doručak – stručnjaci preporučuju da prvi obrok obvezno sadrži vlakna i proteine, a da šećere i zasićene masti izbjegavate.

2. Glazba čini čuda za raspoloženje

Nekoliko studija potvrdilo je da glazba popravlja raspoloženje, jer izravno utječe na mozak i podiže razinu dopamina, koji pruža osjećaj zadovoljstva. Započnite dan umirujućim melodijama!

3. Sjetite se svega na čemu ste zahvalni

Ako se sjetite svega što imate na čemu ste zahvalni i što vas čini sretnim, znatno bolje ćete se osjećati. Nije važno je li u pitanju obitelj, prijatelji, partner ili dobar posao, prisjećanje na dragocjene trenutke probudit u vama nalet energije i dobar osjećaj.

4. Kvalitetan dan počinje vježbanjem

Jeste li znali da vježbanje prije posla izoštrava mentalne sposobnosti i pomaže tijelu da se bolje izbori sa stresom? Također, ako trenirate ujutro, imat ćete bolju koncentraciju i pamćenje, a bit ćete i ljepšeg raspoloženja!
Izvor:still