Provjerite zdravlje štitne žlijezde sa jednostavnim testom

Broda Barnes je liječnik koji je otkrio da se temperatura tijela pokazuje aktivnost štitne žlijezde, osobito nakon buđenja. On je objavio knjigu o funkciju štitnjače, ali i izumio test koji se može obaviti kod kuće i procijeniti stanje ove žlijezde.
provjerite-zdravlje-stitne-zlijezde-sa-jednostavnim-testom
Vi samo morati pripremiti termometar(toplomjer) prije odlaska u krevet. Pobrinite se da pokazuje manje od 35 stupnjeva. U jutarnjim satima, stavite toplomjer ispod pazuha i držite 10 minuta.

E sada sve zavisi od toga kolika je temperatura tijela, zavisno od temperature ovu su rezultati testa:

  • Štitnjača radi normalno, ako je temperatura između 36,5 i 36,8.
  • Štitnjača radi usporeno, ako je temperatura ispod 36,5. U tom slučaju, može se pojaviti sljedeći simptomi: umor, gubitak kose, nedostatak pamčenja, depresija, nedostatak energije, kronične glavobolje, infekcije, probleme koncentracije, itd ..
  • Štitnjače radi u ubrzano u slučaju da je temperatura viša od 36,8 ili postoji neka infekcije u tijelu.

Ovaj test trebate ponoviti tri dana uzastopno kako bi dobili tačne rezultate. U slučaju da ovaj test rada štitne želijde pokaže da radi usporeno ili ubrazno vrijeme je da posjetite svoga liječnika da napravi detaljnu dijagnozu.

Napomena:

Temperatura može varirati zbog infekcije u žena koje su menstruaciju, tako da bi bilo najbolje napraviti test kad ste zdravi, a ciklus je završen.

Pobrinite se da slijedite neke preporuke za sprječavanje problema štitnjače, kao i upravljanje stresom, pobrinite se za zdravlje jetre i uzimanje magnezija, vitamina B i A, selena i kortizol.