Putovanja za Valentinovo – Gdje otputovati?

Autor Datum 08/02/2018

Na Valentinovo svi se trudimo da što kreativnije i što ljepše iznenadimo voljenu osobu. Zašto onda ove godine, umjesto cvijećem i bombonjerom, ne biste voljenu osobu iznenadili romantičnim putovanjem?

Prag

Prag možda nije prvo mjesto za koje ćete pomisliti da je romantični grad, ali starosjedioci vrlo dobro znaju da je, ipak, jedini u svijetu koji ima poseban dan za zaljubljene. Posjetite brdo Petrin u svibnju i poljubite voljenu osobu ispred statue Karela Maha, i vaša ljubav će biti vječna! Prag ima ponešto romantično za svakoga, od šetnje duž Vltave do vožnje oldtajmerima. Na mjesečini grad izgleda zaista magično, pa ne propustite ovaj pogled s vrha Orloj sata. Najpopularnije mjesto za zaljubljene u Pragu svakako je početak Karlovog mosta, gdje možete “zauvijek zaključati” svoju ljubav tako što ćete okačiti lokot sa svojim imenima na dio mosta koji, po vjerovanju, čuvaju dobre vile.

Venecija

Čak i oni koji ne vole klišeje ne mogu poreći da je ovaj talijanski grad jedno od najromantičnijih mjesta na planeti. Vožnja gondolom je nešto što ne smije da se propusti, a ujedno je i idealno mjesto za prosidbu na cijelom svijetu. Iznenadite voljenu osobu malim znakom pažnje koji možete naći na Rialto pijaci, ili je odvedite na čuveno prošeka vino i kanole u šarmantni talijanski restoran. Nakon dugih šetnji, dan završite na pristaništu uživajući u gondolama i zalasku sunca.

Beč

Beč je mjesto gdje najbolje možete osjetiti raskoš vremena Habzburške monarhije. Dok šetate Šenbrunu i Belvedere palačom, divite se raskošnom namještaju i interijeru, osjetit ćete se kao član kraljevske obitelji, a kočijaši ispred Hofburga i Opere će vam dodatno razviti maštu. Beč je proglašen “najzelenijim” gradom u Europi, pa imate veliki izbor prelijepih parkova za duge, romantične šetnje. Za one koji žele osjetiti “leptiriće u trbuhu”, neizbježan je obilazak Kuće leptirova.

Atena

Ukoliko posjetite glavni grad Grčke, vidjet ćete da se romantična mjesta kriju “iza svakog ćoška”. Tipični zalazak sunca na Cape Soúnion ostaviće vas bez daha! Istražujte prava mala bogatstva na atenskoj pijaci antikviteta, gdje sigurno možete naći originalan poklon za voljenu osobu. Provedite dan lutajući kroz parkove parinte i uživajte u pogledu sa Lukabetus brda. Svakako, posjetom Akropoli, uz razgledavanje ostataka starog grada, osjetit ćete posebnu energiju, a ovo je ujedno vrlo originalno mjesto za, primjerice, prosidbu. Priredite voljenoj osobi posebna večer uz grčku glazbu, a romantiku upotpunite noćnom šetnjom na plaži.
Izvor:Novosti

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.