Ravna kosa uz prirodne recepte

Vjerovali ili ne votka je ta koja uspješno zaglađuje vlasi, dok je za kokosovo ulje njbolje za blage kovrče, a smuti od banane i papaje izravnat kosu, ali i nahraniti je i vratiti sjaj! Trajno peglanje kose različitim kemikalijama, kao i redovito korištenje preše vrlo oštećuje kosu, čini je slabom i lako lomljivom. Isti efekt, ravne i sjajne kose možete postići i bez agresivnih tretmana, a sve potrebne namirnice možete pronaći u kuhinji.

1. Votka pomješana s regeneratorom za ravnanje kose

Vjerovali ili ne, upravo je ovo alkoholno piće odlično rješenje za ravnu kosu. Dovoljno ju je pomiješati s regeneratorom i nanijeti na kosu. Niska pH vrijednost izgladiće kutikule i “ispeglati” dlaku. Također, može biti dobra i za posvjetljivanje kose. Ipak, korištenje votke ne preporučuje se prviše često, jer može isušiti kosu.

2. Kokosovo ulje za blago kovrčavu kosu

Najprikladnije rješenje za blago kovrčavu kosu, a sve što je potrebno je nanijeti kokosovo ulje na vlažnu kosu, raščešljati je i osušiti!

3. Mješavina celera za ravnanje kose

U blenderu pomiješajte jedan celer s malo vode. Dobivenu mješavinu stavite potom ubočicu s raspršivačem, nanesite na kosu i pustite da djeluje 15 do 20 minuta. Nakon toga isperite šamponom.

4. Banane i papaja

Smuti od banane i papaje izravnat kosu, nahraniti je i spriječiti kovrčanje. Pomiješajte jednu zrelu bananu, papaju i dvije žličice meda, te nanesite na kosu. Nakon što vam se kosa potpuno osuši, isperite je.
Izvor:onaportal