Ovo su razlozi zašto trebamo jesti breskve

Ovi pigmenti u organizmu se pretvaraju u retinol (vitamin A) koji čuva i poboljšava vaš vid.

U posljednje vrijeme se sve više provode istraživanja na temu kako ti pigmenti utječu na zaštitu od štetnih sunčevih zraka, a preporuča se i kao terapija za osobe osjetljive na sunčeve zrake.

Sadrže vitamin C. Moćni antioksidans i esencijalni vitamin za zdravlje kože.

Ovaj vitamin sudjeluje u proizvodnji kolagena. Koliko više vitamina C, toliko manje bora, a veliku količinu vitamina C možete dobiti od samo jedne breskve.

Detoksikacija s čajem od breskve se smatra jednim od najučinkovitijih načina u istočnoj kulturi. I količina dijetalnih vlakana u njenom sastavu nije za podcjenjivanje. Na ovaj način se sprečavaju problemi s probavnim sustavom.

Kalij koji se isto tako nalazi u breskvi, omogućuje održavanje elektrolitnog balansa u tijelu i pravilnu kontrakciju mišića.

Nova istraživanja su pokazala da polifenol iz breskvi može imati usporavajuće djelovanje na stanice raka dojke, a isto tako i na metastatičke depozite. Iako su istraživanja bila provedena na pokusnim životinjama, ipak doktori smatraju da se bar uz tri breskve dnevno može postići odgovarajuću razinu polifenola u organizmu.
Izvor:novimagazin