Recepti od zelenog čaja za ljepotu i njegu

Ako pijete zeleni čaj bar dva do 3 puta tjedno po jednu šalicu vremenom će vam se koža iščistiti i imat ćete ljepše lice. Ne samo da fenomenalno djeluje iznutra čisteći organizam, zeleni čaj proljepšava i pomlađuje kožu i izvana.
recepti-od-zelenog-caja-za-ljetpo-i-njegu
Probajte ovih 5 neuobičajenih primjena na polju njege i možda će zeleni čaj postati vaš omiljeni proizvod za ljepotu!

1. Brzi tretman

Želite osvježiti lice? Izgledati odmorno u trenu? Pokušajte s običnim zelenim čajem. Uzmite jednu vrećicu zelenog čaja i namočite je pod mlazom vruće vode. Ocijedite dio vode (ali ne sve) i istrljajte lice vrećicom čaja. Trljajte bar dvije minute ili dok se vrećica ne ohladi.

2. Pojačajte djelovanje sredstva za čišćenje lica

Ako redovito ujutro i navečer čistite lice pridružite vašem mlijeku za čišćenje zeleni čaj – za odmorno i čisto lice. Namočite vrećicu zelenog čaja pod mlazom vruće vode, otvorite je i istresite sadržaj u posudicu. Dodajte 2 žlice mlijeka za čišćenje lica i izmiješajte. Nanesite smjesu na lice i ostavite 5 minuta. Poslije samo operite mlakom vodom.

3. Hidratantna maska

Ovo je posebno pogodna maska za one koji imaju suhu kožu. Pomiješajte 1 šalicu (od 200 ml) svježe skuhanog zelenog čaja 1 kašiku vazelina i po 1 žličicu ulja vitamina E (kupite kapsule u ljekarni i istresite sadržaj) i ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Izmiješajte dobro sastojke (možete dodati još malo vazelina) – trebalo bi dobiti gelastu smjesu. Nanesite smjesu na lice i ostavite da djeluje pola sata. Operite je s lica i osušite ga čistim ručnikom. Možete ponavljati tretman dva puta tjedno.

4. Maska protiv starenja kože lica

Potrebno je da prvo sameljete suhe listove zelenog čaja u prah. Sa dobivenim prahom pomiješajte 1 žumanjak i 1 žličicu pšeničnog bijelog brašna. Nanesite smjesu na lice i ostavite 15 minuta. Operite hladnom vodom i posušite ručnikom. Ne nanosite nikakve kozmetičke proizvode bar narednih sat vremena.

5. Za osvježenje lica

Za uklanjanje nečistoća sa lica za ovu masku vam treba: 2 žlice roze gline (možete je naći u bio šopovima), 1 žlica zobene kaše, 1 žlica aloe vera soka i 1 šalica (od 200 ml) svježe skuhanog zelenog čaja. Izmiješajte sve sastojke, nanesite mješavinu na lice i ostavite pola sata. Operite poslije hladnom vodom.
Izvor:kurir