Recikliranje plastičnih boca – Zabavni i zanimljivi načini

Autor Datum 10/08/2018

Plastične boce i dalje imaju snažan utjecaj na naš okoliš, ne samo zato što se dugo vremena razgrađuju, već i zbog njihovog utjecaja na prirodne resurse. Iako je podizanje svijesti prisililo industrije da mijenjaju svoje proizvodne materijale, plastika i dalje predstavlja problem za okoliš. Iz tog razloga mnogi su tražili kreativne načine ponovnog korištenja plastičnih bočica. Te se ideje širile na mnoge dijelove svijeta. Oni su ekološki prijateljski trend koji dobiva ljude svih dobnih skupina, čak i djece. Pokazat čemo vam 12 načina ponovnog korištenja plastičnih bočica. Dvaput ćete razmisliti prije nego što ih bacite u smeće.

Zavjese

Jeste li ikada primijetili da je dno nekih plastičnih bočica u obliku cvijeta? Pa, vrijeme je da postanete kreativni i napravite slatka zavjesa za svoj vrt. Pažljivo ih izrežite tako da ne oštetite oblik. Zatim zakačite pomoću čvrstog konopa ili siluka.

Hranilica za kućne ljubimce

Koristeći jedan ili dva plastična spremnika, možete napraviti jedinstvenu hranilicu za kućne ljubimce. Izrežite boce kao što je prikazano na slici. Zalijepite ih zajedno i napunite hranom.

Kasica

Ovaj divan mali mali praščić projekt može pomoći potaknuti djecu u kući da recikliraju ove vrste materijala.

Torbica za kovanice

Za ovaj zabavni projekt, još jednom koristimo cvjetni oblik koji se nalazi na dnu plastičnih bočica. Spojite se dva plastična dna pomoću zatvarača kako biste napravili posebnu torbicu za kovanice.

Posuda za biljke

Maksimalna kreativnost! To je sve što trebate pretvoriti plastične boce u lijepe posude za svoje biljke u domu.Izrežite boce po željenom obliku i veličini i obojite ih svojim omiljenim bojama i dizajnom. Ne zaboravite napraviti male rupe u donjem dijelu kako biste dopustili da voda izlazi.

Košarica

Iako nisu baš košare, veliki plastični spremnici ili boce savršeni su za izradu višenamjenskih kontejnera. Skinite gornji dio posude i pokrijte rubove tkaninom. Napravite četiri male rupe na stranama i vežite vrpce ili traku kako biste napravili ručke.

Spremnik za olovke

Držači za olovke korisni su pribor koji nikad ne izlazi iz stila. Oni su idealni za održavanje vašeg stola ili ureda. Odrežite vrh plastičnih bočica. Zatim, ukrasite svojim omiljenim bojama i dizajnom. Stavite olovke i druge uredske potrepštine.

Za časopise

Veće plastične spremnike (poput onih koje se koriste za kućanskih sredstava za čišćenje) mogu se jednostavno pretvoriti u držače časopisa.

Držač zubne četkice

Plastične boce mogu se koristiti za izradu odličnih držača za zubne četkice. Izrežite plastičnu podlogu u obliku cvijeta. Zatim se pričvrstite na vrh druge boce. Završite pravljenjem nekoliko rupa i umetanjem drugih vrhova boca u bocu da biste dodali više zubnih četkica.

Višestruko korištenje

Postoje desetine načina za pretvaranje plastičnih bočica u personalizirane organizatore. U ovom slučaju predlažemo posude za materijale koji se koriste za šivanje. Izrežite boce prema željenom obliku i veličini. Na rubove stavite tkaninu.

Vertikalni vrt

Nemate dovoljno prostora da posadite vrt? Stvorite prostor s neiskorištenim zidom.
Kako? Jako jednostavno! Pričvrstite nekoliko plastičnih boca vodoravno (kao što je prikazano na slici) i upotrijebite ih kao posude za male biljke.

Hranilica za ptice

Boce u vašem vrtu čine savršeno pomagalo za ptice. Umjesto da utječu na njihovu okolinu s plastičnim smećem, privući ćete lijepe vrste u svoj vrt. Napravite nekoliko rupe u boci i stavite kašike ili drvene štapove. Stavite hranu za ptice i objesite u svoj vrt.

Spremni za recikliranje nekih plastičnih bočica? Imajte na umu da iako je najbolji način za recikliranje plastike i tim smanjujete zagađenje u okolini.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.