Rekli ste DA, šta sada?

Planiranje venčanja, dana koji može da postane najsrećniji dan vašeg života, pre svega zahteva saradnju oba partnera u kreativnom procesu. Samo ukoliko ste oboje u priči i oboje znate šta želite i spremni ste da ponesete svoj deo tereta i odgovornosti, uspećete da započnete ostatak života slatkim zalogajima svadbene torte. Ozbiljna organizacija i ne prepuštanje stvari slučaju, su jedini način da sve prođe kao podmazano, a gosti danima posle slavlja pričaju o najboljem provodu u životu. Planiranje i realizacija planova za vaše venčanje su istovremeno i predivan i stresan period vašeg života. Budite spremni i da, bez obzira što ste sve osmislili i išli u sitne detalje, postoji realna šansa da nešto pođe po zlu, pa nije loše imati u glavi alternativu za sve bitnije segmente koji čine jedno večanje posebnim. Ključ uspeha je u pridržavanju plana, poštovanju budžeta i davanju sebi vremena da sve zamišljene radnje obavite bez stresa i žurbe.

Od čega početi?

Osnova svakog planiranja i polazište, mora biti tačna procena budžeta kojim raspolažete. Trošiti novac koji sada nemate je uvek loša ideja, jer koliko god da taj dan predstavlja nešto jako posebno u našim životima, mnogo neverovatnih i neorganizovanih dana nas očekuje u zajedničkoj budućnosti.

Nakon toga sačinite raspored aktivnosti, i trudite se da on bude razložan, ne vodi stresnim situacijama jer, imajte na umu jako bitnu stvar – pišete ga za sebe.

Nakon što se, budite uvereni, mukotrpnim radom dođe do spiska gostiju, jasno vam je i koliki prostori za proslavu dolaze u obzir. Pravi je trenutak da se odlučite za tačan datum, i isplanirate kuda na medeni mesec u to doba godine, kada vidite gde je tada na zemljinoj kugli leto.

Neverovatno uspelo venčanje od dobrog venčanja, razdvajaju sitnice, i bitno je na njih obratiti posebnu pažnju. Mi izdvajamo dva faktora bez kojih trijumfa nema – muziku i hranu. Kakvu hranu želite da poslužite na vašem prijemu? U kom fazonu želite da bude vaša svadbena torta? Je li vam bitno da vam svadbena torta bude stilski uklopljena sa venčanicom i celokupnom dekoracijom lokala, ili da vam svadbenu tortu napravi mama? Pokušajte da što uspešnije balansirate između onoga što ste sigurni da će usrećiti vaše goste, vašeg ukusa i budžeta.

Izbor benda može da prođe glatko, ukoliko ste muzički verzirani i znate tačno šta hoćete. Ako pri tome imate i svoj omiljeni klupski bend, čini se da ne možete pogrešiti. Kao i mnoge druge stvari u životu koje deluju prosto i jednostavno, izbor muzike je sve, samo ne prost i jednostavan. Da, imate bend koji volite, i koji nije skup. A je li slobodan za datum za koji ste se odlučili? Da li je to što vi otkidate na stvari koje oni brutalno dobro sviraju, dovoljan razlog da i sve vaše zvanice podjednako uživaju? Možda je za vašu svadbu pravo rešenje profesionalni bend za venčanja, koji svira sve žanrove. Hoćete li onda biti još samo jedna svadba u nizu, ni po čemu specifična? Muzika je definitivno jedna od stavki na koju treba potrošiti ekstra vreme i novac, i svaki drugi pristup je pogrešan.

Bilo da ste zapeli kod svadbene torte, muzike ili fotografa, ne zaboravite da radite sve to jer ste bili ludo srećni da pronađete ljubav svog života. U svakom trenutku nedoumica i stresa to će vam vratiti osmeh na lice, i dati novu energiju.