Renoviranje stana u stilovima koji će Vas osvojiti

Ako planirate renoviranje stana, najpre morate definisati stil u kom želite da se Vaš stan promeni. Trenutno su aktuelni nešto originalniji stilovi od klasičnih i već viđenih, te slobodno pustite mašti na volju i organizujte prostor po svom ukusu.
renoviranje stana

Skandinavski stil

Pošto ovaj pravac odlikuju nešto hladnije boje sa detaljima u toplim jarkim bojama, savet je da renoviranje stana započnete od zidova u beloj, bež ili hladnoj, plavoj nijansi. Akcenti u upečatljivim tonovima dodaju se u vidu jastučića ili lampi. Ako ste odvojili nešto veći budžet za renoviranje stana koji uključuje i promenu podnih obloga, birajte bukovo drvo ili laminat koji ga imitira, u mat bež ili čak „prljavo“ belim tonovima. Kupatilo treba da bude sa pločicama većih dimenzija i sa što manje detalja.

Industrijski pravac

Dodaci poput bureta umesto stola i zanimljive fotografije na zidovima detalji su ovog pravca, a renoviranje stana u ovom stilu treba da počne od stvaranja što većeg prostora, pogotovo za dnevnu sobu. Ako ne raspolažete kvadraturom, razmislite o opciji rušenja nekog zida. Najbolje bi bilo da se renoviranje stana u ovom slučaju svede na što prostraniju dnevnu sobu koja se može povezati sa kuhinjom. Zidovi mogu biti oblepljeni tapetama sa teksturom cigle, a nameštaj u što svetlijim bojama drveta. Renoviranje stana završite mat sivim pločicama u kupatilu.

Minimalističke crno-bele kombinacije

Crno-bela je večita kombinacija i uvek je atraktivna i moderna, te čitavo renoviranje stana možete sprovesti prema ovom dominatnom sklopu boja. Beli zidovi dobro će se uklopiti uz crni nameštaj. Pod neka bude beo ili čak u potpunosti prekriven pločicama, ali onim u mat varijanti. U renoviranje stana možete uključiti i jedan zid crvene boje ako Vam se enterijer učini monotonim ili dodati neke druge crvene akcente. Kombinacijom crnih i belih pločica u kupatilu ili onih sa crno-belim šarama finiširajte renoviranje stana i uživajte u svom novom prostoru.

Topla retro ušuškanost

Za one koji vole mnoštvo boja i detalja, rešenje je retro nameštaj koji deluje kao izgreban i gomila raznih sitnica. Pošto je akcenat na tome, renoviranje stana treba prilagoditi tako da sve radnje koje se obavljaju zapravo imaju za cilj što neutralniju pozadinu: jednostavne bele ili bež zidove, parket u standardnim bojama, bele ili belž pločice u kupatilu. Zanimljivo bi bilo da renoviranje stana sprovedete tako da Vam, zapravo, bude potrebno što manje radova, jer retro stil dozvoljava i sitnije mane i ne apeluje na potpunu sređenost, već više vodi ka opuštenosti. Pošto smo za svaki stil do sada renoviranje stana završavali u kupatilu, da tako postupimo i sada: pored belih, možete birati i pločice sa teksturom drveta, te pretvoriti svoje kupatilo u pravu spa-oazu.

Popularni bež-braon sklopovi

Umnogome slična minimalističkom crno-belom stilu, bež-braon kombinacija zapravo je toplija varijanta dve klasične kontastne boje. Stoga se renoviranje stana uglavnom sprovodi slično već opisanom minimalističkom pravcu, samo u drugoj kombinaciji boja. Međutim, dok klasičan minimalistički pravac ne dozvoljava detalje, ovde renoviranje stana možete planirati i tako da se na, recimo, jedan zid doda foto-tapeta ili birati nameštaj u toplijim nijansama.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.