Restorani za svadbe i izbor dekoracije za venčanja

Restorani su postali prvi izbor kada je prostor za svadbe u pitanju, i to sa razlogom. Kako mnogi restorani nude gotov svadbeni meni po nižim cenama, oni su ujedno i jedna od jeftinijih varijanti za izbor ovog slavlja. Nije retkost i da restorani za svadbe preuzmu na sebe pravljenje mladenačke torte, te sve obaveze možete završiti odjednom na ovakvim mestima. Restorani, međutim, nisu uvek spremni za doček zvanica na venčanju, te ih treba preurediti za ovakav povod. Kako ne bi ste bespotrebno plaćali dekoratera, dajemo Vam nekoliko predloga kako za venčanja mogu biti ukrašeni restorani za svadbe.
restorani-za-svadbe-i-izbor-dekoracija

Ukrašavanje stolica

Za početak, za svadbu birajte belu kao osnovnu boju kojom se restorani dekorišu za ovakva slavlja. Belo platno na stolicama, bilo da birate pamuk ili svilu, može biti ukrašeno mašnama u bledoroze, ljubičastoj ili plavoj boji. Mnogi restorani za svadbe već poseduju ovakvu opremu za svadbene aranžmane, te je dovoljno i iskoristiti je u dogovoru sa osobljem. Ako pak restorani imaju već posebno dekorisan enterijer, neće biti potrebe za dodatnim ukrašavanjem stolica, kako se ne bi preteralo i otišlo u kič. Vodite računa dok birate mesto za proslavu, a restorani predstavljaju samo lokacije koje razgledate: enterijer je takođe bitan za Vaš savršen dan.

Aranžman mladenačkog stola

Pojedine sale za svadbe i restorani već imaju izdvojeno mesto za mladenački sto, kao i svu potrebnu opremu za njega. Ukoliko Vam se takav aranžman ne dopadne, to nije znak da restorani moraju odmah biti zamenjeni i sklonjeni sa Vaše potencijalne liste. Izrazite svoje ideje i želje osoblju i sigurno će Vam izaći u susret. Kao posebno popularni, izdvajaju se restorani za svadbe koji mladenački sto ukrašavaju raskošnim mašnama i stoljnjakom na koji se postavlja cvetna dekoracija duž ivice stola, za posebno svečan i elegantan utisak.

Dekoracija na stolovima za goste

Restorani za svadbe najčešće pružaju i uslugu dekoracije, te se možete raspitati koji su to najčešći načini kojima se ukrašavaju stolovi za goste kada se u određenom prostoru održava proslava venčanja. Ukoliko Vas ti načini ne zadovolje, znajte da restorani mogu biti dekorisani i Vašom opremom i prema Vašim idejama. Restorani su često podeljeni u deo za obedovanje i podijum za igru, te treba brinuti da stolovi, već postavljeni jedni do drugih, ne deluju pretrpano i dodatnim ukrasima. Zato se vodite parolom „Manje je više“ i trudite da restorani za svadbe budu dekorisani diskretno i ukusno.

Ostali ukrasi za restorane

Sala za venčanja može biti dodatno dekorisana za svadbe belim cvećem u velikim vazama, postavljenim na pod. Za ovakve prilike takođe lepo izgleda i ukoliko se cvetni aranžmani postave u male saksije ili u obliku lopti da vise sa plafone, kako bi doprineli romantici ovog dana. Male i veće fontane ono su što unosi živost u enterijer, pogotovo kada su restorani u pitanju, te pravo mesto za ovaj savršen dan možete birati i prema enterijeru sa ovakvim dodacima. Restorani za svadbe bi trebalo da izbegavaju već viđene dekoracije od naboranog belog platna po zidovima, koje predstavljaju pravi kič dodatak i nimalo ne ulepšavaju prostor. Umesto toga, mnogo je bolje izabrati mnoštvo cveća postavljenog po uglovima, a eleganciju postići ukrašavanjem stolova i stolica.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.