Restorani za svadbu po Vašoj mjeri

Autor Datum 10/09/2016

Restorani i sale za razne vrste proslava nalaze se u velikom broju u gotovo svakom našem gradu, te se odluka pri izboru prostora za jedan od najvažnijih dana u životu može na prvi pogled učiniti nimalo jednostavnom. Međutim, vreme za odabir umnogome možete skratiti ako prvo na listu izdvojite koji su to restorani u Vašem mestu stanovanja koji su Vam se učinili najpodesnijim za održavanje baš Vašeg venčanja. Tako u startu smanjujete broj mesta koja treba obići, a ovo su i pitanja koja neizbežno morate postaviti.
restorani-za-svadbu-po-vasoj-mjeri

Kakav je svadbeni meni i šta uključuje?

Restorani najčešće imaju ponudu nekoliko menija za svadbe i razne vrste proslava, te možete lako odabrati onaj koji je po baš po Vašoj meri. Unapred bi trebalo definisati koja su to jela koja želite da budu poslužena Vašim gostima i kojim redosledom, kako ne bi došlo do neprijatnih iznenađenja. Mnogi restorani nude i opciju švedskog stola, koji se pokazuje kao praktično rešenje čak i na svadbenim veseljima sa većim brojem zvanica. Pojedini restorani nude i uslugu pravljenja svadbene torte ili nekih drugih slatkiša, te i na ovaj način možete skratiti vreme potrebno za sve obaveze pred venčanje i izbeći odlaske u poslastičarnice i ove vrste dogovora. Restorani će, u zavisnosti od svoje ponude, tako ostati na Vašoj listi ili sa nje biti skunuti, tako da ćete već nakon odgovora na ovo prvo pitanje znati na čemu ste.

Da li su restorani koje ste izdvojili dovoljno prostrani?

Restorani moraju posedovati dovoljno prostora za sedenje i igru kako bi se svi gosti udobno smestili. Zato oni restorani koji ovaj uslov ne ispunjavaju moraju odmah biti precrtani sa Vaše liste, jer ne smete dozvoliti da se zvanice osećaju kao da su u skučenom prostoru. Ma koliko neki restorani bili dobro uređeni ili imali odličnu ponudu, ništa neće značiti ako ne budete uspeli da tu smestite sve svoje goste. Zato se dobro raspitajte koliko ljudi može da primi svaki od njih, kako ne biste došli u situaciju da odluku menjate u poslednjem trenutku.

Koliko košta celokupan aranžman?

Svakako, cena je jedna od najbitnijih stavki, jer mnogi restorani dosta naplaćuju već samo iznajmljivanje prostora, na šta treba tek dodati svadbeni meni koji gotovo nikada nije nimalo jeftin. Kada svi restorani sa Vaše liste budu pogledani, dobro sve saberite kako biste videli koji od njih daje i najpovoljniju cenu za kvalitet koji nudi. Neretko, restorani imaju i specijalne popuste u određenim periodima godine za svadbe i druga veselja, te možete razmotriti i ovu opciju prilikom odabira.

Kako izgleda dekoracija?

Iako se možda čini kao najmanje važna stavka, restorani koji nemaju lepo uređen enterijer mogu delovati kao loš paravan za čitav događaj, te bi trebalo birati one koji odgovaraju svečanosti ovog dana. Restorani se za svadbe najčešće specijalno ukrašavaju, a sa zaposlenima možete dogovoriti da li ćete dekoraciju Vi preuzeti na sebe ili poveriti njima. Imajte na umu da se restorani umnogome mogu promeniti sa samo nekoliko detalja, te bi bilo bolje odabrati jefitniji restoran koji lako i originalno možete preurediti za manje para nego neki luksuzan koji će Vas i mnogo koštati.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.