Ribe – Veliki horoskop za 2018

Autor Datum 30/12/2017

2018. godina bit će važna za pripadnike horoskopskog znaka Riba. Ambicije i ciljevi bit će ispunjeni u 2018 godini. Želje koje ste potiskivali, bit će izraženije. Ribe će napraviti par drastičnih poteza kada je u pitanju njihova karijera, način života i budućnost. Usmjerite svoju energiju u pravom smijeru kako biste izvukli maximum od života i ostavrili veliki uspjeh. Emocije vas mogu odvesti na pogrešan put, pa ih kontrolišite. U proteklom periodu ste možda morali staviti svoje hobije kao zadnju tačku na popisu stvari, ali ove godine to može biti među vašim prioritetima. Koristite svoju kreativnost i izvadite stare projekte iz ormara pa ih dovršite. Ova novo pronađena energija može vas natjerati da postignete sjajne stvari. Pripadnici horoskopskog znaka Ribe su obično emocionalni i imaju tendenciju da budu dobri prijatelji. Oni su kreativni i maštoviti.

Karijera i Posao

2018 godina za Ribe će tražiti puno profesionalnog angažmana ako žele da uspiju na poslovnom polju. Prvo tromjesečije trebate naporno raditi, pa ćete vidjeti čudesne plodove vašeg marljivog rada. Takođe i lične aktivnosti nemojte zapostaviti.

Usredotočite se na jedan posao, nemojte raditi više poslova u isto vrijeme. 2018 godina će biti godina ispunjena s dosta poslovnih putovanja u inostranstvo, promocija i sličnih aktivnosti. Neki pripadnici ovog horoskopskog znaka bi trebali razmišljati o promjeni toka profesionalnog života. Takođe trebate ostaviti dobar dojam na nadređene kao i na kolege, jer će vam to pomoći u toku burnog perioda. Ostanite stabilni i ne donosite ishitrene odluke. Ako trebate uzeti odmor.onda bi ovo bilo pravo vrijeme.

Kako je prvi kvartal 2018 godine ispunjen napornim radom,kako dolazi proljeće,možete se posvetiti svojim kreativnim idejama.

Pokušajte se prilagoditi svom poslu najbolje što možete,a ako smatate da to niste u stanju promjenite posao. Normalno prije davanja otkaza na starom poslu, trebate imati zagarantovan novi posao, jer bi inače to bio veliki rizik.

Ljubav

Ljubavni život pripadnika ovoga horoskopskog znaka bit će haotičan. Vaša emocionalna strana i osjećaji će kontrolisati ljubavni život. Odnosi možda traže novi smijer,pa je možda najbolje krenuti tako, ali nemojte iz vida izgubiti svoje vrijeddnosi i principe. Ako ste u potrazi da ozbiljnom dugoročnom vezom, onda budite spremni na kompromise i prilagodbe. Ovo će biti dobra godina za planiranje porodice ako ste kompatibilni sa svojim partenerom.

Ako ste još uvjek sami, budite spremni na potencijalnog partnera. Morate dobro ocjeniti prednosi i mane pa tek onda donjeti odluku hoćete li ući u vezu ili ne. Komunikacija će biti ključna za sretan odnos. Čak i ako se pojave nesporazumi, potrudite se da ih odma rješite.

Sve se može rješiti ukoliko ste u mogućnosti pokazati osjećaje i razumjeti osjećaje vašeg partnera.

2018 godina bit će strastvena, ali to zavisi samo od vas, a Ribe bi to mogle dobro iskoristiti za jačanje svog ljubavnog odnosa. Uglavnom ova godina prestavlja vrijeme kada ćete biti zadovoljni svojim ljubavnim životom. Ribe koje su same prije pronalaženja partnera trebale bi tačno znati šta žele. Bilo da ste samac,u vezi ili braku trebate razjasniti sve u vezi s vašim partnerom. Ako započinjete novu vezu, usporite stvari.

Finansije

2018 godina će se razlikovati od prethodnih godina s u odnosu na finansije. Bit će to godina kada ćete pokazati suzdržanost u pitanjima trošenja novca. Dobro ćete se pobrinuti da su svi troškovi dobro planirani. Sada je pravo vrijeme za ulaganje u neretnine i zemljište, ali nemojte se zalijetati sa prevelikim ciframa. Ne zaboravite i sebi priuštiti neki užitak.

Financijska stabilnost bit će moguća samo ako isplatite sva svoja dugovanja i račune. Nakon što to završite možete početi trošiti i na sebe.

Zdravlje

2018 godine pobrinite se da se držite vježbanja i uravnotežene prehrane. Godina će biti puna raznovrsnih aktivnosti, tako da se vaša energija može lako potrošiti. Takođe odvojite i vrijeme za opuštanje jer prevelika količina stresa može dovesti do potpunog nervnog sloma.

Metabolizam će biti dobar, ali preferirajte svježu hranu i držite se daleko od prerađene.obratite pažnju na vaše psihičko zdravlje,a vaš optimizam će vam pomoći da lako prebrodite moguće zdravstvene probleme.

Krajem 2018. godine, neki mali zdravstveni problemi mogu se pojaviti, no uz odmaranje i odgovarajuće lijekove riješiti će se.

Porodica i Društveni život

Kada su u pitanju porodični odnosi,Ribe će u 2018.godini morati zauzeti jasan stav, ali ne donosite ishitrene odluke jer možda neće biti dobre. Pozitivan stav se mora održavati u svakom trenutku. Problemi i nesuglasice se mogu dogoditi u porodici, ali stvari rješite odma, ne ostavljajte za kasnije.

Odluke koje donesete uticat će na porodične odnose u olujnim vremenima. Prvo pokušajte shvatiti kakva je situacija, a ponda poduzmite neke korake,ali nemojte biti nepristojni. Recite šta mislite ali na način da nikog ne povrijedite.

Ribe Mjesečni horoskop za 2018

 • Januar 2018: Ovaj mjesec svakako će biti mjesec koji donosi neovisnost i uspjeh.
 • Februar 2018: Ovo će biti mjesec spoznaja. Tokom ovog mjeseca dobit ćete uvid u rješavanje vaših problema.
 • Mart 2018: Ovo će biti mjesec poboljšanja povjerenja i samopoštovanja.
 • April 2018: Tijekom ovog mjeseca vaše teorije o financijskim pitanjima zasigurno će uroditi plodom.
 • Maj 2018: Ovaj mjesec može uključivati konzumiranje previše hrane pa budite oprezni. Također će biti mjesec koji će pobuditi vašu radoznalost.
 • Juni 2018: Može biti mjesec koji uključuje zdravstvene probleme povezane s bolovima ramena i koljena. Stoga se pobrinite za sebe.
 • Juli 2018: Ovaj mjesec će donijeti drastične promjene u vašem profesionalnom i osobnom životu.
 • Avgust 2018: Kako Merkur ulazi u retrogradnu fazu možete se osjećati zbunjeni.
 • Septembar 2018: Tijekom ovog mjeseca, zdravlje svih riba možda treba pažljivo pratiti.
 • Oktobar 2018: Ovaj mjesec ćete imati toliko aktivnosti da nećete imati vremena za neke druge stvari.
 • Novembar 2018: Ovaj mjesec će biti težak, ali ne brinite pomoći će u osiguravanju bolje budućnosti.
 • Decembar 2018:Ovo će biti mjesec u kojem stvari postaju stabilnije. Morat biti iskreni ako želite postići zacrtano.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.