Riješite se neprijatnog mirisa nogu

Razlog zbog kojeg vam noge imaju neugodan miris i znoje se su bakterije koje se razvijaju i proizvode smrdljivu masnu kiselinu. Poznato je da bakterije koje iritiraju stopala žive u toplim i vlažnim područjima kao što je prostor među prstima, i mogu dovesti do većeg obima neugodnog mirisa.

Čistite dio između prstiju

Ako je koža među prstima vlažna i crvena, vjerojatno imate neku gljivičnu infekciju, odnosno atletsko stopalo. Grešaka, zatražite u apoteci sprej protiv gljivica. Koristite ga 20 dana nakon što simptomi prestanu. Ako ne uspite riješiti problem, posavjetujete se s liječnikom.

Čarape

Čarape ne smiju biti tijesne i važno je da ih mijenjate svakog dana. Idealan sastav materijala jeste 60-70 posto vune u kombinaciji s 30-40 posto dodanog materijala. Izbjegavajte čarape koje su 100 posto pamučne jer one ne upijaju vlagu, pa će stopalo biti stalno vlažno.

Obuća

Izbjegavajte nositi tenisice duži period tijekom dana jer sintetika brzo proizvodi neugodan miris. Kupite uloške koji se stavljaju u obuću, koje ćete prati skoro svakog dana. Stručnjaci preporučuju da bi bilo idealno ako ste u mogućnosti ne nosite istu obuću dva dana zaredom, jer takva obuća ne može se ohladi i osuši pravilno.

Sprej za noge

Možete ga kupiti u apoteci. Neki sadrže antibakterijska svojstva koja sprječavaju razvoj bakterija koje uzrokuju neugodan miris.
Izvor:kurir

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.