Riješite se sala na stomaku uz ove savjete

Dame koje drže dijetu i vježbaju dva puta će se brže otarasiti sala u predjelu trbuha od onih koje samo paze što jedu. Najlakši način da se riješite “pojasa za spašavanje” jeste brza šetnja ili trčanje u trajanju od 45 minuta.
rijesite-se-sala-na-stomaku-uz-ove-savjete
Malo sala u predjelu trbuha nije strašno i ima ga većina muškaraca i žena, ali ponekad može uništiti figuru i spriječiti vas da “uđete” u omiljeni komad odjeće. Stoga ne bi bilo loše da ispoštujete nekoliko savjeta u borbi protiv “pivskog trbuha“.

Vježbajte, jer fizička aktivnost se isplati i posebno vidi u predjelu pojasa. Masne stanice na abdomenu imaju više metaboličkih enzima nego drugi dijelovi tijela, pa su podložnije vježbanju.

Zato će se dame koje drže dijetu i vježbaju dva puta brže otarasiti “krofnica” od onih koje samo paze što jedu. Najlakši način da se riješite “pojasa za spašavanje” jeste brza šetnja ili trčanje u trajanju od 45 minuta.

Spavajte duže, jer istraživanja pokazuju da se kod onih koji spavaju pet-šest sati brže stvaraju masne naslage. Konzumirajte mlijeko i mliječne proizvode. Jogurt je bogat enzimima koji pospješuju metabolizam, a mlijeko kalcijem koji potpomaže rastvaranju, masnih naslaga. Nije loše da se držite starog bakinog recepta: čaša mlijeka za doručak, kriška sira za ručak i jogurt poslije ili umjesto večere.

Zdrave masti su dobre za metabolizam, pa jedite namirnice poput lješnjaka, badema, kikirikija, indijskog oraha. Na poslu umjesto vode pijte zeleni čaj koji dokazano pomaže u borbi protiv raka, čini kožu sjajnom i glatkom, a sagorijeva masti nataložene u predjelu struka. Sezona slava počinje, pa već danas objavite rat masnim naslagama.
Izvor:Novosti

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.