Riješite se strija brzo i učinkovito

Strije su jedan od najčešćih kozmetičkih problema s kojim se žene susreću, a nastaju prebrzim rastezanjem kože – oštećenja koja nastaju zahvaćaju dubinski sloj vezivnog tkiva, pa koža više nije u stanju da se vrati u prvobitni oblik.

Najčešće se javljaju u predjelu nadlaktica, križa, iznad koljena, na trbuhu, bedrima ili grudima.

Tržište je preplavljeno proizvodima protiv strija, ali isti učinak možete postići i uporabom hladno cijeđenih ulja, poput maslinovog ili kokosovog, koja će u isto vrijeme hidratizirati i zategnuti kožu, čineći ožiljke manje vidljivim.

Od pomoći bi mogla biti i kombinacija ulja ružmarina i bademovog ulja, kojom bi oštećenu kožu trebalo masirati 15-20 minuta svaki dan.

Eterično ulje ružmarina pomaže da se koža tonira i da ne bude suha, a redovita primjena podarit sjaj vašoj koži. Bademovo ulje odgovara skoro svim tipovima kože, ublažava iritacije, hidratizira kožu, i sadrži vitamine A, B i E, koji hrane kožu.

Ulje pšeničnih klica sadrži vitamin E koji je prirodni antioksidans, pa dubinski hrani i regenerira kožu. Još bolje djelovanje imat će ako se pomiješa s ružinim uljem jer ružine latice sadrže esencijalna ulja koja smanjuju crvenilo i iritaciju kože. Ovom kombinacijom masirajte problematično područje dvaput tjedno.
Izvor:b92