Riješite se uraslih dlačica sa ovim savjetima

Nema ništa gore od iziritirane kože nakon brijanja ili depilacije, a pojava uraslih dlačica možda je i jedna od najgorih.

Redovan piling pomoći će vam riješiti blaže oblike urastanja dlačica. Preporučuje se da problematična područja mažete preparatom na bazi salicilne ili glikolne kiseline. Za ublažavanje crvenila i otoka dobar izbor je hidrokortizonska krema.

Ukoliko je vrh dlačice vidljiv, dlačicu nježno iščupajte pincetom.

Prethodno dezinficirajte kožu, ali i pincetu. Dovoljno je da ih prebrišete alkoholom. Nemojte pincetom “kopati” ispod kože kako ne biste dodatno pogoršali problem.

Kako biste dugotrajnije riješili ovaj problem, najbolje je da se posvetite prevenciji. Ako koristite brijač, pokušajte se brijete tako da brijač povlačite niz dlaku, umjesto suprotno od rasta dlake. Osim toga, nemojte zatežete kožu za vrijeme brijanja.

Problematična područja redovito mažite kremom ili losionom koji sadrži salicilnu kiselinu. Ovaj preparat odličan je i za pripremu kože za depilaciju voskom. Koristite ga redovito nekoliko dana prije tretmana.
Izvor:ljepota.ba

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.