Riješite se uraslih dlačica na prirodne načine

Autor Datum 08/07/2018

Ništa ljepše od glatkih nogu ispod lepršave suknje preko ljeta! Ali, što raditi ako se nakon glatkog osjećaja nakon brijanja pojave urasle dlačice?

Morate se riješiti tih neželjenih gostiju, jer mogu izazvati velike probleme, a osim toga, izgledaju jako ružno. Evo nekoliko načina kako spriječiti pojavu uraslih dlačica, ai savjeta kako ih riješiti na najbolji način ukoliko se ipak pojave.

Izbjegavajte preusku odjeću

Ako želite spriječiti pojavu uraslih dlačica, izbjegavajte nošenje preuske odećekoja uzrokuje trenje, što stvara pritisak na folikul dlake, uslijed čega postoji veća vjerojatnost da će dlaka rasti prema unutra, umjesto napolje.

Obrijte se pred kraj tuširanja

Brijanje može biti stresno za kožu, jer se pri nepravilnom brijanju oštećuje folikul dlake i pospješuje njihovo urastanje. Zato brijanje treba ostaviti za kraj tuširanja, kada je koža dobro omekšala, kao i dlačice, pa će brijanje bitimaksimalno nježno i postojat minimalna opasnost od urastanja.

Uvijek koristite hidratantnu kremu za brijanje

Kod kovrčavih i grubljih dlaka veća je vjerojatnost da će urasti, što znači da na bikini zonu morate posebno obratiti pažnju. Pri svakom uklanjanju suvišnih dlačica koristite hidratantnu kremu za brijanje.

Redovan piling

Piling prije bilo koje vrste depilacije odličan je način da spriječite urastanje dlačica. Što je sloj mrtve kože deblji, to je dlakama teže probiti na površinui rastu normalno. Sa druge strane, piling uklanja mrtve stanice kože i na taj način omogućava dlačicama rasti u pravom smjeru.

Što učiniti ako vam urastu dlačice?

Tretirajte ih kao akne
Urasle dlačice vrlo su slične aknama, pogotovo ako se upale, što se često i dogodi. Koristite istu taktiku kao i za uklanjanje akni: dezinficirajte ih određenim sredstvom nekoliko dana za redom i prakticirajte piling, što bi trebalo biti dovoljno da upala splasne i da dlačice dobiju dovoljno prostora da izrastu kako treba.

Tople obloge za urasle dlačice
Ako možete vidjeti uraslu dlačicu u koži, stavite na nju toplu oblogu koja će omekšati dlaku i ublažiti iritaciju. Držite oblogu nekoliko minuta i ponovite postupak dva do tri puta na dan.
Izvor:zadovoljna.hr

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.