Sa ovim trikovima prikrijte podbradak

Za izraženi podbradak možemo krivimo našu prehranu, držanje ali i genetiku, a mali kozmetički i modni trikovi mogu pomoći da se ovaj problem prikrije.
sa ovim trikovima prekrijte podbradak

1. Šminka

Podbradak se može sakriti bronzerom. Odaberite bronzer nekoliko nijansi tamniji od pudera pa ga debelom četkicom nanesite na područje uz donji rub vilice i po gornjem dijelu vrata. Tako dobivate tamniju sjenu koja će podbradak staviti u drugi plan.

Rumenilom istaknite jagodice, a olovkom ili tušem i maskarom naglasite oči koje će tako izgledati puno veće i potpuno će odvući pozornost od brade.

2. Frizura

Protiv podbratka se možete boriti i frizurom. Nikako nemojte šišati kosu u visini brade, a ne valja niti ako je predugačka jer obje frizure u prvi plan stavljaju neželjeni podbradak.

“Idealne frizure koje će sakriti podbradak su duži paž čiji vrhovi se protežu ispod brade pa sve do linije vrata ili kosi paž kod kojeg su dugački pramenovi uz lice.

Najbolja je srednja dužina kose. Ako imate dugačku kosu, neka bude postepeno ošišana uz blage kovrče zahvaljujući kojima brada neće biti u prvom planu.

3. Odjeća i nakit

Zaboravite na rol-kragne, kao i bluze zakopčane do grla, koje vašu bradu i podbradak čine još naglašenijim, već radije odaberite malo otvoreniji dekolte. Nikada nemojte nositi ogrlicu pripijenu uz vrat koja će vrat vizualno presjeći na pola i samo još više naglasiti vaš podbradak.

4. Pravilno držanje

Ako se držite pogrbljeno i hodate spuštene brade vaš će se podbradak kao i opuštena koža vrata u trenu naći u prvom planu. Stoga, držite se uspravno, spustite ramena i ponosno podignite glavu.

I vježba koja se zove “poljubi strop” je vrlo djelotvorna i ne zahtijeva mnogo vremena. Nagnite glavu unatrag i namjestite usne kao da ćete poljubiti strop. Ponavljajte poljupce u četiri serije po deset.
Izvor:zadovoljna