Sa ovim trikovima uklonite farbu za kosu sa kože

Autor Datum 23/03/2016

Ako ste tamnokosi vrlo dobro znate koliko je teško skinuti farbu sa kože. Kako biste bili sigurni da ste farbe nanijeli na cijelu kosu, ona nerijetko završi na koži lica, vrata i ušiju. Da bi vam skidanje farbe bilo što lakše, najbolje je da kožu pripremite.
farbanje kose
Uz liniju kose nanesite malo balzama za kosu, vazelina, balzama za usne ili masne kreme. Masnoća će stvoriti barijeru koja će farbu spriječiti prodrijeti duboko u kožu. No, uz svu pripremu teško ćete izbjeći mrlje na koži. Srećom, donosimo vam savjete uz koje ćete farbu lakše ukloniti.

– Blaznice natopite maslinovim uljem i nježno prelazite preko mrlje dok ne izblijedi.

– Malo laka za kosu nanesite na blaznicu i prije nego što se osuši njome prijeđite preko mrlje.

– Pomiješajte malo baby ulja i sredstva za čišćenje lica, mješavinom natopite blaznicu, te njome prelazite preko traga od farbe na koži.

– Ako nemate osjetljivu kožu, iskoristite i aceton. Vatu natopite acetonom, te njome nježno prelazite preko kože.

Ako ništa od navedenog ne pomogne, pričekajte nekoliko sati da na površinu kože izbiti njena priorodni masnoća. Potom na blaznicu nanesite mlijeko za skidanje šminke na bazi ulja, te njome prlazi preko kože dok trag ne izblijedi.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.