Sačuvajte preplanuli ten nakon sunčanja uz ove savjete

Autor Datum 17/07/2018

Godišnji odmor vam je prekratak i želite spremiti stečeni ten što je više moguće? Držite se ovih savjeta i rezultati neće izostati.

1. Piling prije sunčanja

Postavite dobru osnovu za preplanulu put. Prije izlaganja suncu učiniti kvalitetan piling tijela i odstranite sve mrtve stanice. Tako pripremljena koža i otvorene pore bolje će “upiti sunčevu zrake”, osigurati vam bolje tamnjenje pa će i preplanula put duže trajati.

2. Zaštitne kreme s visokim faktorom

Boja koju ste stekli postupnim izlaganjem biće postojanija od brzog “pečenja” na najjačem suncu. Pritom ne zaboravite redovito nanosite preparate za zaštitu s visokim faktorom na sve izložene dijelove tijela.

3. Hidratacija tijela

Boja će biti postojanija ako kožu nakon sunčanja održavate vlažnom, mekom i glatkom. Priuštite sebi svakih par dana njegujuću kupku na bazi maslinovog ulja ili kokosa, a obavezno nanosite omiljeno mlijeko ili ulje na tijelo.

4. Jaka kemijska sredstva za tuširanje

Izbjegavajte uporabu jakih sapuna u osobnoj higijeni, pa će vam i preplanula boja duže trajati. Izbjegavajte šokiranje organizma izuzetno hladnom ili vrućom vodom – pametno bi bilo tuširati se mlakom vodom.

5. Trljanje ručnikom

Ukoliko želite zadržati boju nakon ljetovanja, zaboravite na frotirne ručnike i snažno trljanje tijela nakon tuširanja ili kupanja. Poželjnije je osušiti se na suncu. Dodatan efekt postići ćete ako na mokru kožu nanesete dječje ulje za tijelo i tako se prepustite strujanju ljetnog zraka u domu.

6. U boravite u hladu

Održavajte preplanulog ten “skrivanjem” u hladu. Da, dobro ste pročitali. Sunčevi zraci doprijet će do vas iu hladovini, ali će onemogućiti da izgorite. Ne zaboravite na hidratizaciju! Popijte bar osam čaša vode dnevno, a od koristi će biti i zeleni čaj.

7. Orange i zelena hrana

Preplanula put i karotenida se slažu. Ovi pigmenti narančaste, crvene i zelene boje koji se nalaze u povrću i voću, zaslužni su za tamnjenje kože, a pomoći će vam i da održite boju postojanom. U svakodnevnu prehranu stoga ubacite rajčice i papriku. Napravite sok od mrkve, dinje i breskve, a jedite i puno špinata, kelja, kupusa i zelene salate.
Izvor:zadovoljna.hr

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.