Šampon od praška za pecivo – najbolji masnu kosu

Autor Datum 09/12/2017

Iako na tržištu danas postoji nebrojeno vrsta šampona namijenjenih svim tipovima kose i vlasišta, sve je više žena koje se okreću organskim proizvodima, pa nerijetko posežu za receptima svojih baka kako bi im kosa bila blistava i zdrava.

Jedan od svakako najboljih sastojaka za domaći šampon je prašak za pecivo.

Njegova najveća prednost je to što vas u trenutku oslobađa prhuti i različitih nečistoća koje su posljedica utjecaja svakakvih kemikalija koje svakodnevno nanosite na svoju kosu.

Šampon od sode bikarbone – spas vašu kosu – Pročitajte

Šampon od praška za pecivo posebno se preporučuje osobama koje imaju problema s masnim vlasištem, budući da ovaj sastojak isušuje. Sve što trebate učiniti kako biste pripremili vaš organski šampon je pomiješati pola šalice praška za pecivo s tri čaše vode. Navedena smjesa bit će vam dovoljna za nekoliko pranja, a možete je držati u plastičnoj kutijici

Ukoliko biste radije svaki put pripremali novu smjesu, pomiješajte svega jednu žličicu praška za pecivo i jednu šalicu vode. Smjesu prije upotrebe dobro protresite i nanesite na temetako da smjesu doslovno utrljate prstima poput masaže.

Nakon što ste nanijeli svoj ​​domaći šampon, isperite prašak za pecivo s pola šalice jabučnog octa.

Ukoliko vam se čini da bi miris octa bio prejak, možete pomiješati samo žličicu octa i šalicu vode i time isprati svoje tjeme.

Možda ćete primijetiti kako vaša kosa na početku možda malo čudno reagira na ovu kombinaciju praška za pecivo i octa, ali ne brinite jer će sve doći na svoje nakon nekoliko dana. Riječ je o tome što je vaš komercijalni šampon, zbog kemikalija koje sadrži, uništio jedan sloj vašeg tjemena koji je zaslužan za prirodna ulja koja hrane kosu.

Prirodni šamponi za kosu uz ove recepte

Također, ako ste do sada svakodnevo prali kosu, više to nemojte činiti, bilo koristiti prirodni ili komercijalni šampon. Pranje kose svaki treći dan pomoći će vam da vaša kosa i teme budu zdravi.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.