Saveti za organizovanje dečije žurke

Autor Datum 17/04/2018

Bez obzira na to da li treba da organizujete dečiji rođendan ili neki drugi vid dečije zabave, jako je važno da budete mudri i pristupite celokupnoj priči razmišljajući kao dete. Obavezno je da se pri svakom koraku konsultujete sa svojim mališanom i slavljenikom, a mi vam dajemo i nekoliko smernica u vezi sa stavkama koje su na svakoj dečijoj zabavi obavezne.

Tema

Pre svega, najvažnije je da odredite temu same zabave oko koje će se potencijalno sve „vrteti“ – dekoracija, hrana, propratne aktivnosti i slično. U zavisnosti od toga da li organizujete zabavu za devojčicu ili dečaka, pronađite temu koja će najviše odgovarati kako slavljeniku, tako i gostima, a u obzir dolaze omiljene bajke, crtani filmovi ili igrice. Možda će dečaci najviše voleti automobile, a devojčice Barbi lutke, ali nemojte biti tako sigurni! Najbolje je da, ako ne želite da pogrešite, konsultujete samog slavljenika oko toga šta će biti glavna tema žurke. Takođe, u skladu sa tim, možete da razmišljate i u pravcu odeređenog dress koda ili maskenbala.

Dekoracija

Kao što smo već napomenuli, u skladu sa temom ćete dekorisati prostor i osimsliti sve ono što prati jednu žurku. Ukoliko, na primer, tema zabave bude u vezi sa Diznijevim princezama, potrudite se da sve bude u bojama najpoznatijih princeza, a devojčice tako mogu da dobiju zadatak da se obuku u omiljenu princezu, dok će dečaci, logično, biti prinčevi. Osim bojama, prostor možete da ukrasite i slikama i motivima iz odgovarajućih bajki kako biste dočarali taj deci omiljen svet bajki. Osim toga, ako se već upuštate u ovaj nimalo jednostavn kreativni zadatak, neka to bude potpuno – sve treba da odgovara temi, od dekoracije prostora u globalu, pa sve do sitnica poput tanjirića i salveta.

Hrana i piće

Osmisliti dečiji meni je prilično zahtevno jer nikada ne znate da li su deca probirljiva ili ne i šta će ko voleti i hteti da jede i pije. Uglavnom, sa velikim izborom nikada ne možete da pogrešite te se potrudite da deci ponudi najrazličitije vrste sokova, a u zavisnosti od tipa slavlja, obezbedite i dečiji šampanjac. Kada je reč o hrani, najbolje je da se odlučite za dostavu hrane. Dostava hrane odlično funkcioniše u svakom delu grada, a ukoliko niste sigurni šta se nalazi u vašoj blizini, jednostavno u pretraživaču ukucajte dostava + deo grada (na primer, dostava Vračar) i odaberite odgovarajući restoran iz kojeg ćete poručiti hranu. Pretraga koja je ovako precizna kada je lokacija u pitanju (dostava Vračar – jasno je šta vam je potrebno i za gde vam je potrebno) omogućava bolju pretragu ponuda ali i lakšu dostavu.

Gosti

Ne zaboravite pozivnice! Nakon što ste napravili spisak gostiju u „saradnji“ sa svojim mališanom, ispišite ili odštampajte pozivnice koje ćete poslati makar nedelju dana pre zabave kako bi roditelji mališana mogli da se organizuju, naročito ako je neko veće slavlje u pitanju i naročito ukoliko je potrebno da i gosti odgovore na samu temu zabave.

Aktivnosti

Deca i te kako mogu da sama pronađu način da se zabave, ali makar dok se ne opuste i zagreju potrudite se da im vi obezbedite neke aktivnosti i igrice kako im ne bi bilo dosadno na proslavi. Klovn, mini predstave, slikanje po licu i razne popularne igrice dolaze u obzir, samo je potrebno da pustite mašti na volju! Naravno, da biste bili sigurni da će ove propratne aktivnosti biti pun pogodak, obavezno se konsultujte sa slavljenikom koji najbolje zna šta je to sada IN u dečijem svetu!

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.