Savjeti za depilaciju bez muke

Pri uklanjanju nepoželjnih dlačica, važno nam je da je postupak brz, jednostavan i učinkovit, a noge glatke što je duže moguće. One su simbol ženstvenosti i zbog toga im je važno posvetiti dovoljno vremena kako bi depilacija bila učinkovita i što bezbolnija.
depilaciju bez muke
– Prije svake depilacije potrebno je uraditi piling kako bi uklonili odumrle ćelije, ali i urasle
dlačice. Ukoliko pri ruci nemate piling, napravite neku kombinaciju iz kućne radinosti. Naš
savjet je jednostavan i prirodan piling od jogurta i palente.

– Piling uvijek saperite toplom vodom, a nikako hladnom. Naime, toplina pomaže da se pore kože otvore što nam znatno olakšava postupak, ali i učinkovitost depilacije.

– Koristite gel ili pjenu za brijanje da bi spriječiči moguće posjekotine i povrede kože, koje često iza sebe ostavlaju ružne i nepoželjne ožiljke. Ovi preparati ujedno sadrže i sredstva koja njeguju i umiruju kožu. Posebnu pažnju obratite na tanku kožu na koljenima i zglobovima jer se na njima najlakše porežemo.

Dlačice se po pravilu depiliraju u smjeru suprotnom od rasta dlake, osim u području bikini zone gdje je situacija obrnuta, a i koža najosjetljivija sa sklonosti čestoj iritaciji.

– Nakon završene depilacije ne zaboravite brijač dobro oprati i ostaviti da se osuši na zraku bez kontakta sa okolnim vlažnim stvarima.

– Na kraju noge namažite hranjivim losionom ili kremom koji sadrže umirujuće supstance poput aloe vere ili kamilice.
Izvor:ljepota