Savjeti za depilaciju sa čokoladnim voskom

Sve žene su svjesne bola prilikom depilacije. Međutim, postoji metoda uklanjanja dlačica sa čokoladnim voskom koja smanjuje bol. U nastavku možete saznati nešto više o toj depilaciji.

Šta sadrži čokoladni vosak?

Čokoladni vosak sadrži hranjive tvari koje su prirodnw za razliku od sintetičkih stvari. To su:
1. Kakao
2. Bademovo ulje
3. Sojino ulje
4. Glicerin
5. Suncokretovo ulje
6. Vitamin

Prednosti čokoladnog voska u odnosu na „obični vosak.

– Prvo i najvažnije je bol koji je smanjen uz pomoć ovog voska. To je iz više razloga. Primarni je da sadrži umirujuće elemente koji opuste pore na koži čineći uklanjanje dlačica lakšim.

– Druga stvar zbog koje se bol smanjuje je da vosak nije vruć. Ovaj vosak je ugodno topao.

– Depilacija voskom može izazvati neispravan rst dlačica. Dlačice urastaju i rastu neravnomjerno. Sa čokoladnom depilacijom to se neće dešavati.

– Koliko brzo će vam dlačice narasti zavisi od vaše konstrukcije dlake, ali ovaj vosak će sigurno osigurati da vam dlačice rastu sporije. Dakle, po defaultu ćete plaćati manje, jer će se vaše posjete salonu smanjiti.

– Bonus bodovi su da je ova depilacija vrlo korisna za kožu i super za osvježvanje ten. Postoje manje šanse osipa ili crvenila, ako se odlučite za ovu depilaciju. Čokolada je ionako dobra za kožu tako da ćete dobiti mini spa tretman dok se depilirate.

Je li depilacija čokoladom skupa?

Ne, kada uzmete u obzir sve njene prednosti.Cijena jedne depilacije čokoladnom može biti malo veća od normalne depilacije. Ali onda se smanjuje broj puta depilacije u godini.
Izvor:ljepota