Savjeti za njega zrele kože

Autor Datum 08/06/2018

Svi procesi koji se desavaju u koži na neki način su povezani sa starenjem. Mi često povezujemo starenje kože s borama, ali bore su samo rezultat jednog stadija u procesu starenja. Starenje kože, kao i cijelog organizma, počinje već od rođenja. Ali starenje u kozmetičkom smislu znači gubitak vode i masnoća koji uzrokuje stvaranje bora i uopće, beživotni izgled. Starenje je usko povezano s izloženošću kisiku, poznatije kao “oksidacija”, au pogledu kože ono se svodi na sušenje. Iz tih razloga, o smanjenju i sprječavanju znakova vremena moramo početi brinuti u ranijim godinama života.

S protokom vremena epidermalne stanice postaju tanje i manje “ljepljive” i takve istanjene stanice čine istanjenu kožu.

Smanjena “ljepljivost” stanica umanjuje učinkovitost graničnih propuštanja u tkivu, pa tako vlažnost koja treba da se zadrži u koži, isparava izvan nje. Baš je iz tog razloga potreban veći unos hidrantnih krema, kao i onih koje u sebi imaju dovoljno masnoća kako bi se ta hidratacija duže zadržala u kožnom tkivu. Pravilan odnos hidratacije i nutrijenata u obliku masnoća ovdje je najučinkovitiji način očuvanja mladenačkog izgleda kože i kožnog volumena.

Masnoće su neophodne za očuvanje mladenačkog izgleda kože, također, omekšavaju površinu kože, djeluju poput filera koji imaju osobinu da podignu volumen kože i tako umanje dubinu bore. Ali, kreme bogate uljima i mastima nisu pogodne za korištenje jer su teške, ostavljaju sjajan i mastan trag, pa ih zato ne volimo. Zbog toga je masnoće najbolje unositi preko noći, kada nam neće smetati sjaj i onaj osjećaj težine na koži, a također iu trenutku kada se naša koža samo-regenerira na prirodan način.

HRANJIVA NOĆNA KREMA

Sadrži 26% biljnih ulja i maslaca (maslinovo ulje, bademovo ulje, sezamovo ulje, jojoba ulje, Shea maslac i kakao maslac), biljne ekstrakte i ostale nutrijente (kamilica, vitamin B, vitamin E) pa na taj način pomaže očuvanju mladenačkog izgleda kože i smanjuje vidljive znakove starenja.
Izvor:Novosti

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.