Savjeti za njegu kože na vratu

Autor Datum 01/03/2018

Znaci starenja kože se pojavljuju na vratu prije nego na licu i ako na vrijeme ne budete poduzeli mjere, taj dio će se opustiti i bit ćete prisiljeni ga skrivate ešarpom ili rolkom. Pomoću odgovarajuće, svakodnevne njege možete usporite starenje, a tu su i posebne vježbe za zatezanje vratnih mišića.

Koža u ovom dijelu tijela oskudijeva u lojnim žlijezdama, zato postaje suha. Kada se tome doda izlaganje suncu bez odgovarajuće zaštite, nepravilno držanje tijela, kao i visok udio masti u organizmu (kod žena bi trebalo da se bude od 14-24 posto), rezultat je “zbrčkan” vrat.

  • Vrat bi trebao njegujete od rane mladosti, ali činjenica je da mu ne posvećujemo toliko pozornosti. Najvažnije je koristiti sredstva protiv UV zračenja, nisu vam potrebni nekakvi magični proizvodi, dovoljna je krema sa zaštitnim faktorom. Za najsvjetliju kožu birajte faktor 30.
  • Njegujte ga kao i lice, svakodnevno mažite odgovarajućim kremama kako koža ne bi bila suha, ali i da biste je zaštitili od vanjskih faktora.
  • Tijekom noći je važno koristiti preparate za hidrataciju. Sastojci poput retinola učvrstit kožu, a ako imate problem sa neujednačenom bojom kože na vratu, važno je da proizvod sadrži kojik kiselinu. I nemojte zaboraviti da jednom tjedno napravite piling.

DRŽANJE TIJELA

Za mišiće vrata vrlo je važno pravilno držanje. Spavajte u položaju koji najviše prija ovom dijelu tijela. Nastojte da ga tada što više ispravite i smanjiti kut između lica i vrata. Spavanje na boku, kada vrat nema nikakvu podršku, također ostavlja dugotrajne posljedice.

Svaki pokret u kojem je brada preblizu vratu nije dobar za mišiće. Nastojte, dok radite za kompjuterom, ne spuštate glavu. Budete li slijedili ove savjete, nećete trošiti mnogo novca na laserske tretmane, mikrodermoabraziju….

ČETIRI VJEŽBE

Čak i kada se njegujete po svim pravilima, nekoliko jednostavnih vježbica mogu vam pomoći da održavate vratne mišiće u dobroj formi. Jedan od najboljih savjeta za prevenciju bora je da svakoga dana radite ove četiri vježbe:

  • Vrh jezika staviti na nepce i istovremeno spuštajte bradu što niže. Ostanite u tom položaju deset sekundi. Vježbu ponovite deset puta.
  • Nagnite glavu unatrag i gledajte u strop desetak sekundi prije nego što je ponovo uspravite. Ponovite deset puta.
  • Donju usnu prebacite preko gornje što više i ostanite u tom položaju deset sekundi. Ponovite 5 do 10 puta.
  • Zatvorenih usta, pomičite vrh jezika kružno, u smjeru kazaljke na satu. Kada učiniti deset krugova, počnite kružite jezikom u suprotnom pravcu.

Nadamo se da će vam ovi svjeti biti od velike pomoći za njegu kože na vratu. Nemojte zaboraviti podjelite sa prijateljicama ovaj članak.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.