Savjeti za prazničnu kupovinu

Pretpraznična euforija se polako zahuktava, a sa njom i manija kupovanja poklona i stvarčica koje nam vrlo često nisu potrebne. Ženama se inače pripisuje ovisnost od šopinga, ali kada krenu rasprodaje i promocije kao da polude.
praznicna kupovina

O tome najbolje svjedoče “uzdasi” ispred izloga, gužve u buticima i naravno – ispražnjeni novčanici.

Zato, koliko god da vam je teško odoljeti toj pasiji, možda bi baš ovog prosinca mogle postati racionalnije.

Za početak, napravite popis dragih osoba koje želite obradujete za praznike.

Razmislite što je to što bi im izmamilo osmijeh iu skladu s tim krenite u ciljane radnje. Tako ćete uštedjeti i vrijeme i novac, jer ako točno znate što bi ih oduševilo, malo je vjerojatno da ćete usput kupiti i milijun drugih, nepotrebnih sitnica. Dobro je da s tim krenete na vrijeme, jer ćete tako imati veći izbor.

I naravno, ne dopustite da vas “veliki” blagdanski popusti ostave praznih džepova! Koliko puta ste se iz kupnje vratile punih vrećica, samo zato što su majice i kape bile na sniženju, a zapravo vam ne trebaju ?! Umjesto ponoviti istu grešku, prije šetnje po šoping molovima, dobro pogledajte što imate u ormaru. Tako ćete lakše odoljeti kupoholičarskom iskušenju.

Uostalom, nije suština da se zatrpate stvarima, nego da njima zaista obradujete sebe i najbliže. A to možete samo ako napravite pametan izbor.
Izvor:Novosti