Savjeti za zatezanje kože poslije mršavljenja

Kako starimo, naša koža gubi na elastičnosti. Isto se događa in poslije gubitka kilograma. Na sajtu allwomenstalk.com savjetuju kako da zategnete kožu.

Kilograme gubite polako

Polako gubljenje kilograma omogućit da se koža previše ne opusti. Brze dijete nisu dobre za vaše zdravlje, sigurnije je ako mršavite polako uz zdravu prehranu i redovito vježbanje.

Piling kože

Stručnjaci smatraju da je za postizanje zategnutije kože odličan piling i trljanje kože s morskom solju ili nekim drugim preparatima namijenjenim za tu svrhu. To potiče bolju cirkulaciju, a rezultat je zdrava, elastična koža. Učiniti dobar piling za vrijeme tuširanja nekoliko puta tjedno.

Koristite kreme s kolagenom

Još jedan način za zatezanje kože su kreme s kolagenom. Koštaju, ali isplati se. Dobro se raspitajte o tim kremama, jer ne djeluje svaki proizvod na svakoga isto.

Terapija masažom

Nakon mršavljenja i masaže pomažu da se koža zategne. Zašto ne bi probali? U najboljem slučaju, pomoći će da koža dobije bolji izgled, u najgorem – djelovat opuštajuće na vas.

Pijte puno vode i vježbajte

Zdrava koža je ona bogata vlagom i to već svi znaju. Zamijenite sokove s vodom i pijte isključivo vodu preko dana. Na taj način, rezultat je zagarantiran. Osim toga, jedan od najboljih načina je i adekvatno vježbanje, ali potrebna je disciplina. Preporučuje se i joga.