Savršen izgled obrva uz ovaj recept

Savršeno guste i oblikovane obrve su san svake žene. Popularne metode tetoviranja i crtanja obrva su trenutno vrlo atkuelne, ali ako niste njihova pristalica, postoji vrlo jednostavan način da imate prelijepe obrve.

Ako su se one vremenom istanjile, izgubile formu i oblik, oduševićete se ovim rješenjem koje dolazi iz prirode. Pored obrva, recept je djelotvoran i za istanjene trepavice, koje nastaju kao rezultat neskidanja šminke i preterene upotrebe maskare i uvijača za trepavice.

Recept za guste obrve i trepavice

Osnova recepta je ricinusovo ulje ali radi što uspješnijeg i bržeg rasta obrva i trepavica u njega možete dodati još neke sastojke- čičkovo ili brahmi ulje, pantenol i sl. U staru maskaru (koju ste prethodno oprali) sipajte i pomiješajte ove hranjive sastojke. Svako veče pred spavanje namažite ovu smjesu na obrve i trepavice.

Ricinusovo, čičkovo i brahmi ulje sadrže hranjive tvari koje potiču rast trepavica i obrva čak i na najproređenijim mjestima. Pantenol je također odličan sastojak koji će pomoći da obnovite vaš obrve.

Ipak morate biti uporne i poslije nekog vremena primijetit ćete prave rezultate.
Izvor:cosmopolitan