Savršena boja kose prema obliku lica

Boju kose najčešće biramo prema boji tena i očiju, ali pri izboru nove nijanse u obzir možete uzeti i oblik svog lica. Stručnjaci kažu da obliku lica i te kako možemo laskamo i odabirom boje kose, pa prije odlaska kod frizera uzmite u obzir sljedeće prijedloge:
savrsena boja kose prema obliku lica

1. Ovalno lice

Ovalnim licima predlaže se izbjegavati pramenove koji će lice vizualno još više da izduže. Tamne boje također znaju izgledati preagresivno uz ovaj tip lica, dok su srednje smeđa, kestenjasta, crvena i lijepa plava boja idealne.

2. Srcoliko lice

Uz srcoliko lice odlično pristaje plava kosa. Svijetlosmeđa, narančasta i svetlocrvena su također dobar izbor, a ako volite pramenove, svjetlije stavite na donji dio kose. Ombre će vam također super stajati.

3. Četvrtasto lice

Četvrtasto lice često zna izgledati široko, pa frizeri predlažu tamnije boje poput tamnosmeđe, tamnocrvene i crne. Ako nosite pramenove, uz čelo i rubove lica boja bi trebala biti tamnija.

4. Okruglo lice

Okruglom licu dobro pristaju repast frizure kao i šiške, a bilo bi idealno kad bi na šiškama i gornjem dijelu lica pramenovi bili svjetliji, a uz vilicu nekoliko nijansi tamniji.
Izvor:index