Savršena ljetna šminka uz ove savjete

Autor Datum 26/06/2018

Stiglo nam je dugo očekivano ljeto a sa njim i “paklene” temperature koje nimalo ne imponiraju našem damskom izgledu. Većina nas ovih dana šeta sa razmazanom i otopljenom šminkom na licu koja djeluje po malo prljavo i neuredno. Zbog toga vam predlažemo neke načine šminkanja u ovim vrelim ljetnim danima.

Počnite s osnovom

Ujutro umijte lice čistom mlakom vodom i obrišite čistim ručnikom. Nemojte koristiti nikakve sapune za lice koji najčešće isušuju lice i potiču lojne žlijezde da proizvode još više sebuma koji masti kožu. Nakon toga nanesite laganu hidratantnu kremu koja u sebi ima zaštitni faktor ili ako imate posebno odvojenu kremu, nanesite je nakon što se hidratantna krema upila.

Ako ste u mogučnosti kupiti kvalitetnu kremu sa zaštitnim faktorom za lice. Nakon što se obje kreme upiju, koža ne smije biti masna, ali ni suha.

Podloga – temeljni puder

Ako je ikako moguće nemojte nanositi temeljni puder, koji zatvara pore i onemogućuje koži letjeti diše. Umjesto toga, nabavite hidratantnu kremu u boji, koja je mnogo laganija i pogodnija za ljetne mjesece, a na vašem licu nakon nekog vremena neće se početi zgrušavati ili topiti.

Ukoliko pak ne možete bez temeljnog pudera, nanesite ga u tankom sloju po sredini lica i izbjegavajte krajeve. Također, nemojte koristiti teške pudere kojima je ulje baza, nego voda. Nije na odmet da bude vodootporan. Također, nabavite puder koji je lagan i proziran i ne daje umjetno izgled, ali će vam prekriti nedostatke na koži.

Istaknite svoje prednosti

Ukoliko još niste, nabavite bronzer u prahu! Naime, bronzer će vam u ljetnim mjesecima na preplanulom licu dati lijep prirodan izgled. Sa širokom četkicom za puder nanesite ga na čelo, jagodične kosti, nos i bradu. Također, nanesite bronzer na vrat i eventualno na područje dekoltea, ukoliko imate otvoreniju odjeću. Ako vam se pak vide uši, nanesite malo bronzera i na njih.

Sjajno ljeto

Većina stručnjaka za šminku preporuča vrlo laganu i prozračnu šminku za ljeto, ali možda će vam se zbog toga činiti pomalo dosadna i jednolična. Imajte na umu da ako i ne nanosite teški i debeli sloj pudera ili ostale šminke, možete itekako zasijati.

Na oči nanesite svijetle i sjajne boje ljeta – zelene, plave, srebrne i zlatne nijanse, zatim boje breskve, svjetloljubičaste i tako dalje … Za večer preporučuju se te iste nijanse, ali intenzivnije nanesene.

Na obraze možete staviti i svijetloružičaste i zlatne tonove rumenila … Zaboravite na teške i tamne ruževe. Dovoljan je hidratantni ruž ili sjajilo u boji kože ili čak pak samo “stick” za njegu usana.

Još nekoliko praktičnih savjeta

Prilikom nanošenja hidratantne kreme na lice (i kreme za sunčanje), nemojte ju nanositi na same kapke, jer će vam zbog vrućine nakon nekoliko sati sjenilo izgledati očajno. Umjesto kreme stavite “primer” za oči, odnosno baznu sjenu, koje omogućuje da vaša prava sjena drži dulje, izgleda ljepše, te sprečava njegovo nakupljanje na kapcima.

Nakon što ste nanijeli “prajmer”, nanesite olovku za oči, malo sjene i maskaru. Izbjegavajte debele crne crte nacrtane s tušem na oči, jer će vam šminka izgledati pretjerana i teška. Preporučujemo neka vam sva šminka bude vodootporna, jer ćete izbjeći njezino topljenje i mrljanje na vrućini.
Izvor:kodren.com

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.