Savršena mjesta za romantičan zalazak Sunca na Lefkadi

Autor Datum 14/03/2016

Lefkada je jedno od onih grčkih ostrva čiji zalazak Sunca, plaže i krajolici stvaraju utisak kao da je celo ostrvo osmišljeno za potpuni odmor. Ovo jonsko ostrvo je idealno za romantično putovanje sa partnerom i opuštanje, iako može da ponudi mnogo toga za mlade ljude željne provoda i žurki.
Lefkadi plaze
Zadržaćemo se na romantičnoj strani Lefkade. Kako bolje predstaviti romantično letovanje na Lefkadi nego kroz univerzalni simbol za romantiku i opuštanje – zalazak Sunca. Svakodnevni zalasci Sunca u letnjem raju, Lefkadi, koji šire svoje sjajne zrake preko tirkizno plave vode Jonskog mora, zaista ostavljaju utisak na svakog putnika. Kada još znate da je pored vas voljena osoba, ili osoba koju ste upoznali upravo na Lefkadi, teško da se može zamisliti bolja scenografija za prvi sastanak, godišnjicu ili prosto romantično veče u nekom lepom restoranu. Lefkada ih zaista ima dosta.
Ukoliko je vaša odluka za leto 2016 Lefkada pogledajte ovih nekoliko mesta za romantičan zalazak Sunca na Lefkadi. Oboriće vas sa nogu.

Plaža Katisma na zapadnoj strani ostrva

Ova plaža spada u najlepše na Lefkadi, i omiljeno je mesto za sunčanje, ako volite svetli pesak koji gotovo neprimetno uranja u tirkizno plavetnilo Jonskog mora. Nalazi se na zapadnoj obali Lefkade, nešto južnije od divnog mesta Agios Nikitas.
Iako je Kathisma beach naročito popuparna među mladima željnih žurki, uvek ćete moći da nađete sopstveni mir na brojnim ležaljkama i u hladu kafića u pozadini, ako je to ono što želite. Pogled iz hlada na razigrano more, koje stvara utisak tropskih plaža, je neopisiv. Jedan od glavnih razloga za popularnost plaže Katisma jesu brojni sportovi na vodi i kopnu, koji su glavni motivi za leto za mlade, a koji je u isto vreme čine dinamičnom i zanimljivom. Plaža je posebno poznata po paraglajdingu, s obzirom na to da se baš na ovom mestu stvara savršena kombinacija vetrova i geografskih odlika. Naravno, sportovi na plaži su aktuelni preko dana, dok je kasno popodne i predveče rezervisano upravo za željenu romantiku.
Kada predveče vrelina počne da jenjava, nastaju savršeni uslovi za romantičan boravak na Katizma plaži. Nešto hladniji pesak, igre boja na nebu i polako stapanje Sunca sa pučinom, su ono što vas očekuje ukoliko se uputite na plažu Katisma u ovo doba dana. Brdovito zaleđe, sa kog se kolima jednostavno možete spustiti do restorana i kafića, pruža osećaj potpune ušuškanosti i mira, pa ćete se u ležaljci uz svog partnera osećati kao ste jedini na svetu. Vi i zalazak Sunca.

Crkva svetog Ilije u srcu Lefkade

Ukoliko niste došli na letovanje samo da biste ležali na plaži, već želite da istražite svaki ćošak odnosno vrh ostrva, Lefkada je pravo jonsko ostrvo za Vas. Prirodne lepote su zaista neverovatne, a veličina ostrva je taman dovoljna da poseduje mnogo toga, a da opet na jednostavan način sve to možete obići. Naravno, neki kutci ostrva su prosto takvi da je potrebno ići pešaka, ali to takođe ima svoju posebnu čar, pogotovo ako ste zaljubljenik u prirodu i pešačenje.
Ukoliko ste takva osoba, za Vas je idealno rešenje da posetite Crkvu svetog Ilije na tzv. vrhu Lefkade. Lefkada se svojim reljefom uzdiže ka svojoj unutrašnjosti, pa je tako najviši deo ostrva upravo lociran u srcu Lefkade. Na kojoj god strani ostrva da odlučite da letujete, uvek lako možete doći do divnih mesta za zalazak Sunca na Lefkadi. Uz malo avanturističkog duha, uputite se ka seocu Egluvi, koje je jedno od najstarije naseljenih mesta na Lefkadi, a zatim produžite do male Crkve svetog Ilije, još nekoliko kilometara dalje. Sama crkvica nije impozantnog izgleda, ali je pogled sa ovog mesta neverovatan. Obećavamo da će zalazak sunca biti nezaboravan.

Restoran Richa u mestu Exanthia

Ukoliko ste osoba koja voli da uživa u dobroj hrani i lepom ambijentu, sve to možete dobiti u restoranu Richa na zapadnoj strani ostrva. Ovaj restoran se nalazi u mestu Exanthia na brdovitim padinama, koje ga izdižu taman na takav način da se iz gotovo svake kuće ili terase pruža neverovatan pogled na more. Nalazi se iznad mesta Kalamitisi, koje takođe možete posmatrati odatle, kao i nedaleko od prethodno pomenute plaže Kathisma (oko 10ak kilometara). Ipak, verovatno najlepši pogled na Jonsko more možete dobiti upravo u ovom restoranu.
Restoran Richa poseduje unutrašnji deo, kao i uvek, ali ono što ćete želeti da rezervišete, jeste sto na terasi. Pogled sa terase restorana Richa na brdovitu padinu i nepreglednu pučinu do koje će se sve niže i niže spuštati jarko Sunce, teško može biti nadmašen. Ne samo na Lefkadi nego kada su u pitanju sva jonska ostrva. Poseban užitak predstavlja i mogućnost da će se oblaci nalaziti ispod vas, pa ćete imati utisak kao da lebdite na oblacima.
Ukoliko ste zainteresovani da uživo proverite kakve su plaže, lepotu morske vode i neverovatne zalaske na Lefkadi, rezervišite na vreme povoljan aranžman za letovanje 2016 na Lefkadi i javite nam utiske sa ovih lokacija. Da li smo bili u pravu?

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.