Savršena šminka koje traje cijelu noć

Blagdanski dani i noći, ostanci do jutarnjih sati, a pogotovo doček Nove Godine, zahtijevaju dugi perfektan make up, koji u kombinaciji s ostankom u provodu do ranih jutarnjih sati može postati katastrofalan. Obratite, zato, pozornost na ove savjete kako biste izbjegli takav scenarij.

Prvo, što se tena tiče, nemojte za tekuću podlogu uzimati proizvode koji su mnogo teški, već se odlučite za tečnije i kremastije podloge i BB kreme, koje ćete nanijeti u dva tanka sloja na lice, a preko samo fiksirajte puderom u kamenu. Tako ćete izjednačiti ten, a to neće biti previše očito. Obavezno nosite kameni puder za korekcije tijekom noći, kao i papiriće koji upijaju masnoću, za istante matiranje na licu mjesta.

Ako želite vaše oči izgledaju besprijekorno tijekom cijele noći, tajna je u slojevima koje nanosite na kapke. Tako ćete uspjeti u namjeri da se sjenilo za oči ne razmaže ili da ne izblijedi.

Za početak, napravite dobru bazu. Nanesite sloj običnog korektora oko očiju, ali ne i na kapke, jer će u tom slučaju sjena lako spasti. Umjesto toga, stavite prajmer za sjenilo i to će biti najbolja baza koja će spriječiti ne samo spadanje sjenila u prahu, već i stvaranje nabora u pregibima kapka. Tanak sloj masne sjene će biti dobra alternativa ako nemate prajmer.

Nanesite sjenilo po izboru i lagano prijeđite vlažnom četkicom s bronzerom ili rumenilom preko cijelog oka i samim tim dodajete još jedan sloj preko sjene, koji će spriječiti razmazivanje.

Uvijte trepavice – samo tako se vaša maskara neće razmazivati.

Što se karmina tiče, prvo uokvirite usne olovkom i istom tom olovkom popunite cijele usne; to će stvoriti dobru bazu. Nanesite, zatim, jedan sloj karmina, stavite papirnatu maramicu na usne i “poljubite” je – tako ćete skinuti višak ruža a ono što ostane na usnama će, s olovkom, činiti fiksnu bazu koju će biti teško skinuti. Preko toga velikodušno namažite još jedan sloj karmina i spremni ste s omiljenom bojom na usnama uđete u Novu godinu!
Izvor:sml