Savršena zimska njega za kosu,kožu i nokte

Kako spriječiti mršenje kose tijekom zime, na najbolji način se otarasiti mitesera ili spriječiti krzanje noktiju, samo su neka od pitanja koja muče svaku djevojku. Mi vam pomažemo da se bolje izborite s tim.

Moja kosa je mnogo zamršenija tjedna zimskog perioda. Kako mogu to spriječiti?

Ako i vi imate ovaj problem, razlog tome je dvostruki. Ako su vam vlasi izložene hladnom zraku vani ili toplom zraku unutar prostorije možete imati problema. Oba obje ove situacije doprinose isušivanju vaše kose, pa je zato ona često raščupana i ne pada ravno.

Drugi razlog zbog čega je vaša kosa zamršena tijekom zime je zbog trljanja kose o kaput ili šal. Ovo izaziva treje koje mrsi kosu i čini je manje sjajnom.

Da biste spriječili ova iritirajuća dešavanja, uvijek nakon šamponiranja koristiti regenerator za kosu, koji ćete ostaviti da malo duže djeluje kako bi pomogao da vaša kosa bude sjajna i glatka. Kada osušite kosu koristite široku i gustu četku da raščešljate kosu, a zatim je stilizujte kao i obično.

Ali, prije nego što se bacite na kapu, šal i jaknu, upletite pletenicu ili zavežite visoki rep. To će sačuvati vlasi od trenja, pa samim tim i od mršenja.

Moji nokti pucaju i ljušte se. Što mogu učiniti da im vratim zdrav izgled?

Postoji nekoliko razloga zbog čega vam se nokti cijepaju i ljušte:

– Ako ih turpijate naprijed – natrag

– Koristite lak koji je mnogo težak za vrhove noktiju pa može izazvati kidanje

– Zbog manje vlažnosti zraka tijekom zime

Da biste se riješili ovog problema, potrebno je da nokte turpijate u jednom smjeru, što neće listati nokte, i da noću hidratizira nokte pomoću nekih od ulja za nokte. Nanesite ga navečer pred spavanje, ili ga ostavite neko vrijeme da djeluje, pa višak ukloniti sredstvom za uklanjanje laka bez acetona, jer on znatno manje oštećuje nokte.

Koji je najbolji način da se otarasim mitesera?

Ok, prvo provjerite da je ono na što vi mislite zaista mitiser. Mitiser je tekućina koja začepi pore, a crna boja se dobiva oksidacijom. To je isto kao što banana postane crna kada je malo duže na zraku. Ovo vam kažemo jer većina ljudi misli da je mitiser ono što se na kraju ispostavi da je velika pora.

Dakle, da biste utvrdili da li je vaš problem samo velika pora, uzmite dvije vate i nježno ih pritisnite na ono što vi mislite da je mitiser. Ako se pojavi mali crvić s crnim vrhom, onda imate posla sa miteserima.

Ako je to i vaš problem, onda bi trebalo koristiti neku od krema koje čiste pore. Takve kreme imaju trostruki učinak. Na dnu pora gdje je lojna žlijezda ona isušuje sebum, zatim jača zid pora jer labava pora može stvoriti dublji mitiser. I na kraju, ova krema pomaže da se apsorbira ulje na koje je ispunilo poru.

Također je važno i čišćenje pora s jastučićima natopljenim glikolnom kiselinom. Koristite preparate za čišćenje lica, ali budite sigurni da oni ne isušuju kožu.

Također, možete pitati dermatologa da vam uradi tretman lica, nazvan mikrodermoabrazija, koji će vakumom izvući mitesere iz vaše kože. Ali ova opcija je malo skuplja, pa zato uvijek prvo pokušajte s čišćenjem lica i pora.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.