Savršene obrve u sedam jednostavnih koraka

Autor Datum 20/12/2017

Možete imati savršene obrve uz ove savjete.

Kvalitetan pribor

Ukoliko koristite kvalitetan pribor, već ste na pola puta do savršenih obrva, zato nabavite neku pincetu koja nije tupa, lomljiva, plastična. Pinceta mora biti čvrsta, oštra i da ima dovoljno širok i plosnat dio da biste zahvatili dlaku. Kvalitetne pincete danas ne koštaju previše, a dobra su investicija jer će vam uvijek trebati.

Sredite ih prije čupanja

Prije nego što krenete da čupate obrve, uzmite četku za obrve od prirodne dlake ako imate i češljajte obrve od dolje ka gore, krajeve posebno oblikujte s škaricama za obrve. Ponovite ovo samo što ovoga puta češljate odozgo ka dolje. Ovaj vam proces daje priliku vidjeti koje dlake treba iščupamo i kako svoje obrve oblikovati.

Čupajte odmah nakon tuširanja

Nakon tuširanja, folikuli dlake su mekši i lakši za čupanje pa je čupanje manje bolno.

Ogledalce, ogledalce

Ukoliko želite pretjerate s čupanjem i neku dlaku skratite previše, onda vam ogledalo ne treba, ali ako želite perfektne, savršene obrve onda stanite ispred ogledala i na posao jer nitko neće ići za vama noseći ogledalo u rukama i pokazujući vam gdje ste previše skinuli, ili koju ste dlaku propustili.

Pronađite savršen oblik obrva za vaše lice

Ne stoje svakom guste obrve koje ima Kara Delevinj. Pokušajte pronaći koji stil obrva stoji vama, odnosno vašem obliku licu najbolje. Na internetu postoji bezbroj stranica koje vam mogu pomoći pronaći savršen tip obrva za vas.

Popuniti praznine

Iako imate slabe, tanke obrve ljepše će izgledati ako ispunite obrve s olovkom ili puderom, bilo čim što će popuniti “rupe” i oblikovati punu liniju. Olovka mora biti za nijansu svjetlija od boje obrva.

Završno češljanje

Kada završite sa čupanjem oblikujte obrve s četkicom na gore i sa strane.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.