Savršeni izgled tijela uz kombinovane vježbe

Nakon napornog i stresog dana, joga je idealna aktivnost za potpuno opuštanje jer doprinosi fleksibilnosti tijela. Međutim, ukoliko želite smršaviti ili da zategnete mišiće, ovaj vid rekreacije ne može vam biti od pomoći bez dodatnih vježbi. Ovisno o tome što želite postići, idealno bi bilo da jogu izvodite dva puta tjedno po sat vremena, a jednom u sedam dana da se 60 minuta bavite drugim sportovima.
savršeno tijelo

I plivanje u kombinaciji sa vježbama joge je idealno za postupno mršavljenje.

Naime, da biste se oslobodili suvišnih kilograma, neophodno je da se opredijelite za aktivnosti koje pokreću velike skupine mišića i troše mnogo kalorija. Da li postoji nešto što je učinkovitije od plivanja? Ako sat vremena provedete u vodi, sagorjet čak 840 kalorija.

l Roleri su idealni za ravan trbuh, kada radite vježbe disanja i izvodite određene položaje u jogi, vi na taj način svakako jačate mišiće abdomena. Ali, ako želite ih maksimalno zetegnete, trebalo bi da što više voziti rolere. Pored toga što je vrlo zabavna, ova fizička aktivnost vas prisiljava da, ukoliko ne želite izgubiti ravnotežu i padnete, snažno stegnete sve mišiće oko trbuha, spremiti pravilan položaj tijela i ostanete stabilni na kotačićima.

Izvor:Novosti