Kako savršeno iscrtati oči tušem?

Autor Datum 15/01/2018

Prvo uzmite olovku za oči u boji tuša i njome povucite liniju od nutarnjeg kuta kapka prema van. Vucite je polagano, tik uz trepavice. Važno je napomenuti da nije potrebno izvlačiti kosinu olovkom, važno je samo povući liniju tik uz trepavice.

Izvlačenje linije olovkom je lagano, a čak i ako pogriješite, lako ćete ispraviti pogrešku, a da ne narušavate cjelokupni dojam. Dovoljno je da pri ruci imate spreman štapić za uši. Kada linija se linija olovke odmakne od kapka, prislonite na nju štapić za uši i samo ga zavrtite, pa ponovite iscrtavanje. Dakle, nije potrebno brisati cijelu crtu, nego samo onaj dio koji vam ne odgovara, dio na kojem ste pogriješile.Naravno, koristite olovku iste boje kao što je boja tuša.

Tek kada ste zadovoljne povučenom linijom olovke možete prijeći na tuš za oči.

A to ćete učiniti tako da tušem samo ponovite liniju koju ste povukle olovkom. Slobodno si olakšajte ako to radite prvi put, stavite kozmetičko ogledalo na stol i neka vam stol posluži kao oslonac za ruku dok iscrtavate liniju. Iscrtavanje dok su nam „ruke u zraku“ kada se šminkamo pred velikim ogledalom u kupaoni ima za posljedicu nestabilnu ruku, dok je rukom kada ima čvrsti oslonac lako crtati kao šestarom.

Uzmite tuš i započnite prekrivati tušem liniju koju ste iscrtale olovkom – dakle, iscrtavajte od unutarnje strane oka prema vanjskoj.

Oko lagano zategnite prema van kako se ne bi stvarale borice. Kada ste tušem prekrile liniju povučenu olovkom.
Potom iz mjesta gdje se gornji i donji kapak spajaju izvucite kosu crtu prema van. Najlakše ćete je izvući ako je zamislite kao produžetak donjih trepavica. Koliko će linija biti duga – same procijenite.

U početku je dobro ne pretjerivati dok ne dobijete malo više sigurnosti po pitanju prakse. Odredite otprilike sredinu linije tuša i spojite kraj male ukošene linije koja ide iz mjesta gdje se kapci spajaju sa sredinom kapka. Prazninu jednostavno ispunite tušem.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.