Savršeno našminkane smeđe oči

Imate smeđe oči? Niste sigurni koji je najbolji način da ih istaknete? Kako se našminkati, a da ne izgledate prenapadno i da je u skladu s prilikom i vremenom?

Evo nekoliko savjeta:

Kada gledate u nekoga, prvo što uočavate jeste boja njegovih očiju. Zlatno pravilo je da svijetle nijanse ističu boju vaših očiju, a tamne im daju dubinu. Potrudite se da mat i satenasta sjenila za oči koristiti preko dana, a svjetlucava za noć.

Za smeđu boju očiju kakva je vaša, idealne nijanse sjene su bakrena i brončana, a također vam odgovara i zelena boja, te boja kave ili šampanjca.

Ljubičaste nijanse vašim smeđim očima daju dozu mističnosti i ektravagancije.

Uz ljubičastu sjenu možete koristiti i tamniju ljubičastu olovku kako biste obrubio oči i time savršeno istakli svoje smeđe oči.

Preko dana nanosite ne tako upadne nabrojane boje sjene i sloj crne ili smeđe maskare, a za večernje izlaske se slobodno “nagradite” jačom varijantom sjenila dodajući naravno i tuš ili olovku i dvije ili više sloja maskare.

Nanesite tankim kistom tamnije sjenilo na rub oka ili napravite rub olovkom za oči ili tušem. Nakon toga stavite maskaru – nanosite je od korijena prema vrhu. Ako nanosite više slojeva maskare, pričekajte malo dok se prethodni sloj ne osuši. Kako biste svojim očima dodali još malo topline, možete koristiti i smeđu olovku u kombinaciji sa smeđom maskarom.

Smeđim očima pristaju i tople zelene nijanse. Ako su vaše oči izrazito svijetlosmeđe, odaberite tamnozelenu i zagasito žutu nijansu sjene.
Izvor:Ljepota