Kako se nositi sa gustom kosom?

Autor Datum 02/07/2018

Pomislim biste da je naizgled normalno da oni s manjkom kose imaju veći problem nego oni s viškom, ali ne mora biti tako jer gusta kosa može biti vrlo problematična kako za oblikovanje tako i za stiliziranje, a načiniti da bude i praktična je izazov.

Rješenje za gustu kose koje treba da se smire i ukrote je po mišljenju autora u uporabi kemije – u korištenju šampona, kondicionera i preparata za stiliziranje kose kao iu trajnim treman koji smiruju i čine je upotrebljiviji kao i pametnom farbanju kose.

Šamponi koji su formulirani za suhu kosu, kao i kondicioneri tog tipa treba kosu da smire i zaglade, što će kod guste kose (koja je nerijetko i suha) dati dobar učinak.

Od kvalitete proizvoda ovisi da li će do željenog efekta i doći, a nemojte se obeshrabriti ako od prve ne dobijete rezultat osobito ako kupite neki jeftiniji šampon. Kreme za ispravaljenje i smirivanje kose koje se stavljaju pred feniranje su sljedeća stavka na listi- bilo da kosu fenirate ili samo sušite ovi proizvodi trebaju pod djelovanjem topline isprave i zaglade kosu. Što vam je kosa gušća i grublja treba koristiti više ovih preparata i upotrebljavati veću količinu pri stavljanju da bi ste dobili efekt koji želite. Serumi za finiš koji nakon sušenja daju sjaj i bolju teksturu kosi su također poželjni (po mogućstvo izbjegavajte silikonske proizvode).

Učinkovitije rješenje problema guste kose je smirivanje i glačanje kose trajnim tretmanima- keratinski tretmanom ili tretmanom trajnog ispravljanja kose. Ovim tretmanima se na duži vremenski period kosa preparira i postaje daleko upotrebljiviji ugodnija za rad i oko.

Farbanjem kose tako da vizualno maksimalno istanjite kosu, a da pri tom ne dovedete do oticanja vlasi (što bi je naizgled progustilo) i na dalje takav učinak zadržite jedan od načina za rješavanje problema koji se u ovoj varijnta može dobiti samo u frizerskom salonu.
Izvor:superzena

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.