Kako se razbuditi bez kafe?

Šalica vruće kave djeluje kao najbolji način da se razbudite i pripremiti za ostatak dana, ali stručnjaci za prehranu tvrde da postoje mnogo djelotvorniji i zdraviji načini koji odlično zamjenjuju dozu kofeina.
kako-se-razbuditi-bez-kafe

Žvakanje doručka

Najvažniji obrok u danu obogatit vaše tijelo važnim mineralima, pokrenuti metabolizam i dati vam energiju za početak radnog dana. Razbudit vas čak i jednostavan proces žvakanja hrane, pa u doručak uključite hrskave namirnice poput žitarica u kruhu ili pahuljica.

Vrući kakao

Umjesto kave ujutro sebi pripremite kakao. Nedavne studije pokazuju da flavonidi u kakau utječu na poboljšanje raspoloženja i razbuđivanje osobe koja je konzumira. Ispijanje ovog toplog napitka pokazalo se i kao odličan alat u rješavanju teških matematičkih problema, pa se nameće kao idealno piće za početak dana.

Svjež zrak

Otvorite prozor, izađite na balkon ili sjednite u vrt na samo pet minuta. Pravilno udisanje i izdisanje obogatit vas potrebnom količinom kisika, razbudit vas i spremiti za novi radni dan. Zvukovi prirode dodatno će vas oraspoložiti i pripremiti za nadolazeći dan.

Vježbanje

Vježbanje je prirodan način razbuđivanja. Čak i najjednostavnije rastezanje i dizanje iz kreveta povećava krvni tlak, ubrzava rad srca i rastjeruje san s očiju.

Miris mente

Nabavite biljku mente, njeno eterično ulje ili šalicu biljnog napitka pa jutro započnite inhalacijom. Neke studije pokazuju da je miris mentola razbuđuje mozak, i umiruje stresan organizam. Za maksimalan učinak: nakon zdravog doručka i šalice čaja od mentola, u usta bacite komadić žvakaće gume od peperminta.
Izvor:zadovoljna

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.