Selidbe, problem ili ne?

Autor Datum 17/11/2016

Ako ste jedva čekali preseljenje u svoj novi dom, sigurno da niste nikada pomišljali da vam to može zadati i određene muke. Jer zaista, ako se nešto toliko očekuje i sa ogromnom radošću prihvata, kakav bi uopšte problem mogao da postoji? Hm, na izgled apsolutno nikakav, ali kada počnete da se pakujete vidite da stvari i nisu baš tako jednostavne. Selidbe, nisu baš toliko jednostavne kako se čine i mogu zadati velike muke, posebno ako ih obavljate sami. Zato, ako imate mogućnosti, preporuka je da se ove stvari prepuste profesionalcima jer danas je sve više firmi koje nude ove usluge, kako celokupne selidbe, tako i samo transporta nameštaja.
selidbe-sretan-par
Na vama je da odlučite šta vam je sve potrebno i da odaberete. S toga, možemo se zapitati da li selidbe u ovom današnjem vremenu mogu prestavljati uopšte problem?

Neko bi rekao ne, jer sa nestrpljenjem čeka prelazak u svoj novi dom, ali ako sa druge strane pomislimo dobro na sve one stvari koje nas čekaju i proces koji ipak malo traje, shvatićemo da to nije baš tako jednostavno kako se čini. Ipak treba spakovati sav mogući nameštaj, ormare, belu tehniku, možda i čitavu kuhinju, a da ne spominjemo ukoliko imate previše sitnih predmeta, i njih. Posuđe sigurno imate, pa gomila šoljica, tacni i suđa, zatim garderoba, koja takođe nije zanemarljiva u celom tom procesu selidbe, ali ipak najmanje naporna. Zbog svega ovoga, ipak selidbe mogu biti deo problema današnjice, jer nekad ih radimo i bez naše volje, a vidimo das u naporne i onda kada ih previše želimo.

Uvek proverite da niste nešto niste zaboravili

U procesu selidbe, nekako samo mislimo kako ćemo zapakovati i bezbrižno preneti stvari, posebno nameštaj, ormare i belu tehniku, jer su to ipak one najkrupnije stvari koje je potrebno prebaciti. I onda najčešće zaboravljamo da se i mi sami selimo, i da se svemu tome trebamo radovati jer je to nešto što su mnogi od nas čekali dugi niz godina, pa zato sa razlogom na prvom mestu kao stavka koja se ne zaboravlja jeste, ne zaboravite da se radujete selidbi. Osim toga, ne zaboravite unapred da pripremite neke stvari koje je moguće pripremiti. Posebno da razmontirate sve što je moguće, kako od nameštaja, ormara, ali i onih sitnijih stvari poput stočića.

Prilikom transporta, ne bi bilo loše da ih prekrijete nekim celofanom, kako se ne bi uništili. Ako ovu stvar prepustite profesionalcima sa višegodišnjim iskustvom, nekako se čini da onda ne morate ni o čemu brinuti jer je njihov posao da misle na sve i da ispunjavaju sve vaše prohteve. Njima je važno da budu što uspešniji u svom poslu, kako biste ih preporučivali svim prijateljima koji u buduće započinju svoje selidbe.

Ne zaboravite i da pripremite vakum kese za jastuke, posteljine i svu tu krupniju i kabastiju garderobu, poput zimskih jakni. One su za to i namenjene, da što manje mesta zauzmu i da ne brinete da li će se usput isprljati ili nakupiti prašine. A kada završite sa svojom selidbom, ne zaboravite da uživate, jer to je ipak ono što je najvažnije.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.