Šetnja savršena za skidanje kilograma i top formu

Ako želite skinete višak kilograma i dovedete tijelo u formu, ne morate pridržavati strogih dijeta ili vježbati u najsuvremenijim teretanama. Šetnja je najjednostavnija i najzdravija besplatno aktivnost, kojom može baviti svatko i svugdje.
setnja za mrsavljenje
Osim što pomaže da oslabite, zateže mišiće i jača krvne žile, opušta i oslobađa od nagomilanog stresa, snižava tlak i puls, a omogućuje i dobar san.

Najbolje rezultate za skidanje kilograma imaju šetnje brzim tempom, u trajanju od 30 do 45 minuta.

Naravno, prije doručka, na prazan želudac, a ako je sunčan dan, dobit ćete i dovoljno vitamina D koji održava zdravlje kostiju.

I pojedini napici mogu pomoći da dotjerate liniju do odlaska na plažu, na primjer, ukusan dijetalni od crne čokolade. Da, od čokolade! Ova poslastica bogata je flavonoidima, antioksidansima koji se bore protiv visokog tlaka i viška kilograma.

U blender sipajte jedan jogurt, dvije žlice meda, pola banane i 50 g crne čokolade, a zatim dobro umutite. Najbolje je piti u prijepodnevnim časovima.

Frape od ananasa sa dosta celuloze i minimumom kalorija, minerala i vitamina, trebalo bi piti između obroka. Bromelain, enzim iz ovog voća, potiče probavu proteina, pa stručnjaci preporučuju da napravite užinu od polovice ananasa i dvije žlice lanenog ulja, bogatog nezasićenim masnim kiselinama, koje sprečavaju nadutost.

Poslije ručka i večere, nađite vremena za dvije šalice hladnog čaja od metvice koji će pomoći želucu apsorbirati masnoće.
Izvor:novosti