Sindrom policističnih jajnika – Prirodni lijekovi koji mogu pomoći

Autor Datum 21/07/2018

Sindrom policističnih jajnika uzrokuje neregularne periode(menstruacije), teško gubite težinu, višak dlaka na tijlu, akne, gubitak kose i probleme plodnosti, to su neki glavni simptomi.

Sindrom policističnih jajnika – Prirodni lijekovi i Prirodne metode liječenja

Funkcija jetre

Jetra je organ koji čisti krv od toksina. Njegova je funkcija usko povezana s ostatkom organa, a posebno s endokrinim sustavom. Da biste potpuno i prirodno liječili jetru, možete olakšati funkciju jetre s ljekovitim biljkama kao što je mlijeko čička. Također je bitno izbjegavati nezdrave masti i dodatke hrani u našoj prehrani.

Regulirati rad crijeva

Ako pogledate blizinu crijeva na jajnike, vidjet ćete da crijevna zagušenja mogu izravno utjecati na zdravlje naših drugih unutarnjih organa. Vaša crijeva debaju da budu zdrava jer ako ona ne funkcioniraju ispravno, to može uzrokovati mnoge zdravstvene probleme.

Uz to ako već imate sindrom policističnih jajnika može se javiti i sindroma iritabilnog crijeva , zatvora, parazita ili drugog crijevnog poremećaja, najbolje je prirodno liječiti ove stanja prije nego što poremetiti ravnotežu jajnika.

Za regulaciju funkcije crijeva slijedite dijetu bogatu voćem i povrćem, mahunarkama, integralnim žitaricama i suhim voćem. Ako imate problema sa konstipacijom, dodajte nekoliko prirodnih laksativa na vašu prehranu kao što su laneno sjeme ili šljive.

Pazite na gluten

Alergija na gluten ili celijakija lako se otkrivaju jer tijelo odmah reagira nakon jedenja hrane koja sadrži gluten. Međutim, postoje različite razine tolerancije i blagi neravnoteža tijekom vremena može dovesti do sindroma policističnih jajnika.

Konopljika (vitex agnus castus) najpoznatija biljka za prirodno liječenje sindroma policističnih jajnika

Najučinkovitija biljka za liječenje ove bolesti je konopljika, još poznata kao otočka konopljika, divlji papar, monaška konopljika, je ljekovita biljka koja se odavnina koristi za regulaciju hormona, sprečavanja neregularni menstruacija i vraćanja ovulacije kod žena, koje su prestale imati ovulaciju. Naročito je učinkovita za liječenje sindroma policističnih jajnika jer ovo sindrom parte niske razine progesterona i prolaktina.

Uzmite 200 mg(tablete) ekstrakta konopljika na dan najmanje 3 ili 4 mjeseca prije nego što vidite prve rezultate liječenje sindroma policističnih jajnika ovom ljekovitom biljkom.

Maca

Maca je korijen koji je vrlo koristan za zdravlje žena. Konkretno, djeluje na regulaciju hormona, bez obzira na vrstu. Također je odličan za simptome menopauze. Ovaj korijen može se naći u obliku tableta ili praha. Prah olakšava doziranje, jer se savjetuje da započne s malim količinama i postupno se povećava tijekom vremena jer je vrlo energizirajuća i može izazvati nervozu.

Ako želite odmah početi liječenje sindroma plicističnih jajnika trebate uzimat 6-9 grama dnevno, mjesec dana
Nakon jedan mjesec trebate uzimati 3 grama dnevno (jedna mala žilica)

Laneno ulje

Hladno prešano laneno ulje bogato je Omega-3 i Omega-6, dvije hranjive tvari koje prirodno reguliraju razine hormona i potiču ovulaciju.

Svakodnevno uzmite dvije žlice lanenog ulja. Ako vam okus ne odgovara okus ovoga ulja , možete ga pomiješati s hranom. I dalje ćete dobiti sve prednosti bez sumnjičavog okusa.

Neka vam ovi savijeti budu od pomoći u prirodnom liječenju sindroma policističnih jajnika.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.