Sirovi bademi – grickalice za vitku liniju i zdravlje

Sirovi bademi ubrzavaju rad metabolizma, a istraživanja su pokazala da svakodnevna konzumacija badema mršavljenje ubrzava za čak 62 posto, razinu ukupne tjelesne masti smanjuje za čak 56 posto, a mršavljenje na području trbuha ubrzava za 50 posto.
sirovi-bademi-zdravlje-grickalice-za-vitku-liniju-i-zdravlje
Jednu porciju čini oko 23 badema, koja su sasvim dovoljna za zadovoljavanje potreba organizma za proteinima i nezasićenim masnim kiselinama.

Proteini su ključni za gubitak abdominalne masti, a bademi su odličan izbor jer, uz proteine, sadrže gotovo sve nutrijente koji su potrebni za brzo i zdravo sagorijevanje masti.
Bademi se sporo razgrađuju, pa ćete sitost osjećati znatno duže. Odličan su izvor dijetalnih vlakana, koji su neophodni za pravilan rad probavnog sustava.

Znanstvenici su dokazali da bademi uspješno smanjuju indeks tjelesne mase, ukupni postotak tjelesne masti, pomažu u izgradnji mišićne mase, reguliraju krvni tlak i razinu šećera u krvi i rizik od nastanka raznih stanja i bolesti, uključujući:

Bolesti srca
Rak debelog crijeva
Dijabetes tipa 2
pretilost
Visoki krvni tlak
Smetnje u probavi

Prehrana igra ključnu ulogu u gubitku abdominalne masti.

Vaš trbuh neće postati ravan ako ne jedete pravilno, čak ni onda ako vježbate svakodnevno. Zdrava prehrana uz svakodnevnu tjelovježbu je savršen recept za postizanje brzih, ali i zdravih rezultata.

Iako se smatraju orašastim plodovima, bademi su sjemenke biljke badema. Sirovi bademi su odlični za zdravlje i uklapaju se u svačiji režim prehrane.
Izvor:centar zdravlja