Sitni detalji koje nudi pozamanterija je krupna ušteda

Autor Datum 20/12/2015

Kada nastojite da na sve moguće načine sačuvate svoj kućni budžet, radnje kao što je pozamanterija postaju ključni pomoćnici. Sitna galanterija koju pozamanterija uvek prodaje od krupnog je značaja za uštedu, jer se uz njenu upotrebu i sasvim stari odevni i dekorativni predmeti mogu pretvoriti u šik i moderne. Sem toga, nisu ni samo finansije ključna stavka – mada su nesumnjivo veoma bitne – već pozamanterija nudi i mogućnost da održimo svoju i svetsku ekološku svest, tako što ćemo staru garderobu i kućni tekstil koristiti dugo ili nekoliko puta.

Dekorativni lastiši

Suknja ili pantalone koje su Vam postale velike ili male zbog variranja u težini, kojima je puklo dugme ili rajsferšlus, mogu se za tili čas promeniti ukoliko im se doda dekorativni lastiš koji poseduje svaka bolje opremljena pozamanterija. Na ovaj način, staroj garderobi udahnućete novi život.
Pritom, obavezno obratite pažnju da izabrana pozamanterija ima lastiše koji su proizvodi kvalitetnih brendova. Zanimljivo je što dekorativne verzije mogu biti u potpunosti otkrivene (dakle, bez uvlačenja), te delovati kao širi ili uži pojasi.
Određena pozamanterija može imati i lastiše sa provučenim zlatnim koncem, sitnim motivima ili bogatim dezenima, te staru odeću njima prepravljenu možete slobodno poneti i na razne svečanosti.

Tregeri i zakrpe

Kada smo već kod pohabane ili pocepane odeće, treba imati u vidu da će Vam, umesto kupovine nove garderobe, sigurno biti jeftinije da pozamanterija postane Vaša sledeća stanica, u kojoj ćete kupiti tregere ili samolepljive zakrpe.
Zakrpe će Vam pomoći da, i u slučaju da uopšte niste vični krojačkim poslovima, sredite svaki poderan odevni komad. Vodite računa da pozamanterija ima upravo Vama potrebne boje zakrpa.
Tregere takođe nudi gotovo svaka pozamanterija, a one malo bolje opremljene imaju i različite unikatne varijante. Kao veoma trendi aksesoar, tregeri će veoma lako spasiti svake Vaše stare pantalone ili suknju, te razmotrite ovu opciju pre nego što se rešite na novi šoping, jer Vam možda nije ni potreban.

Oprema za zavese

Zavese su veoma skup detalj enterijera, čak i onda kada se šiju, te razmislite o prepravci starih zavesa.
Verovali ili ne, i ovde Vam može pomoći, ali i Vaš novac uštedeti, pozamanterija.
Ako se odlučite da malo osvežite zavese i čitav prostor novim upečatljivim detaljima, onda birajte alke. Ako biste da se pokrenete ka diskretnijim i prefinjenijim detaljima, onda su kopče i klizači koje ima snabdevena pozamanterija pravo rešenje za Vas.

Pozamanterija kao inspiracija

Pošto smo naveli samo pojedine proizvode kao predloge, trebalo bi da istaknemo i da čitava pozamanterija može postati pravi kutak za inspiraciju.
U ovom slučaju, krenućete od sitnog ka krupnom. Odnosno, kada vidite ponudu koju ima odabrana pozamanterija, možete se dosetiti nekon neupotrebljivog komada garderobe koji dugo ne nosite zbog manjih oštećenja ili kućnog tekstila čiji izgled Vam se više ne dopada, te se uz sitnu galanteriju inspirisati da napravite male, ali značajne promene na ovim predmetima.
Uvek je lepše kad svoj prostor i svoj stil podređujemo svom ukusu, ali i onim što smo sami napravili. U tome Vam neminovno pomaže pozamanterija, a pritom i štedi Vaš novac. Sjajno, zar ne?

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.