Sitnice koje vas udaljavaju u vezi

Postoje sitnice koje vam mogu zagorčati život i udaljiti vas od voljene osobe. Pokušajte ih izbjeći

Zaljubljeni par

Želja za stalnim mijenjanjem partnera

Jeste li jedna od osoba koje na partneru primjećuju mnoge stvari koje bi rado promijenili? Potpuno je razumljivo da ima stvari koje vam smetaju. Ako vas partner s određenim ponašanjem ljuti to mu svakako treba reci.

Postoje stvari koje su jednostavno dio svih nas i teško cemo ih promijeniti jer je to jednostavno tako te nikakva “savršena” ljubav to ne može promijeniti.

Ako vam previše smetaju ponašanje i stavovi koji nisu slični vašima, zapitajte se jeste li možda previše egoistični i želite je sve po vašem te jeste li vi zapravo ti koji nisu spremni na kompromis. Partnera je najbolje prihvatiti takvog kakav je sa svim manama i vrlinama jer nitko nije savršen. Ukoliko to ne možete, razmislite ima li smisla biti s osobom čije vam ponašanje toliko smeta.

Slaba komunikacija

Prepirke i sukobi mišljenja mogu biti vrlo produktivni za vašu vezu, naravno, ukoliko poštujete partnerove argumente i ne upadate u riječ. Svađe koje se događaju na primitivnoj razini s uvredama, vrištanju u javnosti ili ispadima bijesa učinice vezu lošom.

Napadate li partnera ne argumentima bez realne osnove ispašće nezreli i agresivni, što sigurno nece uroditi racionalnim rješenjem. Nikada ne zaboravite kako se ružne riječi i osude dugo pamte te ce sigurno povrijediti osobu kojoj su upuceni.

Stručnjaci savjetuju da nikada ne kritizirate čovjekovu osobnost vec njegove riječi i djela. Nije stvar vašeg ega, stvar je u tome da lijepo objasnite što vas točno uzrujava i ljuti. Kada se usmjerite na cijelu paletu stvari koje vam smetaju iz toga sigurno necete dobiti nikakvo produktivno rješenje.

Ljubomora

Koliko god voljeli partnera i željeli s njim provoditi svaki slobodan trenutak vrlo je važno da svatko od nas ima vrijeme za sebe. No, takvu ravnotežu u trenutku može poremetiti ljubomora.

Mnogi su partneri, zbog straha da ne izgube voljenu osobu skloni ljubomornim ispadima u trenucima kada njihova ljubav nije pored njih ili pak kada se posveti starim prijateljima pa čak i bivšim partnerima. Ovakav odnos nikako nije dobar i samo je pitanje vremena kada ce se naoko male trzavice pretvoriti u velike probleme.

Svatko od nas ima svoje hobije, prijatelje i ostale stvari iz prošlosti koje su ga činile i čine ga sretnim i zato nikada nemojte zanemariti svoje stare prijatelje i stvari koje vas vesele jer u protivnome gubite dio sebe. Što se ljubomore tiče, znajte da ključ uspješne veze leži isključivo u povjerenju i komunikaciji.