Skidanje masnih naslaga sa trbuha – Savjeti

Jedete zdravu hranu, kretati se dosta, izbjegavate slatko, ali nikako ne možete riješiti masnih naslaga na trbuhu? To može biti prilično frustrirajuće, ali ne očajavajte, jer postoji rješenje, odnosno strategije koje vam mogu pomoći riješiti taj problem.
skidanje-masnih-naslaga-sa-stomaka-savjeti
Zdrave navike su vrlo dobar start, ali nažalost nekad nisu dovoljne. Stoga je potrebno uložiti malo više napora i truda ukoliko želite da se riješite tih dosadnih i neprivlačnih šlaufa koji su se nastanili oko vašeg struka.

Ubrzajte svoj hod

Ubrzajte svoj tempo hoda iu prosjeku ćete sagorijevati 25 posto kalorija više, a to će se pozitivno odraziti i na vaš jastučiće oko trbuha. Istraživanja su pokazala da brzo hodanje izuzetno dobro djeluje kod gubitka kilograma, slično kao i neke mnogo teže vježbe. Ako vam u početku biti teško održavati tempo, kombinirajte brzo i sporo hodanje i uskoro će vam biti puno lakše.

Vježbe na lopti

Ako još nemate loptu za pilates onda je ovo pravi trenutak da je nabavite, jer je ona odlična za izvođenje raznih vježbi koje pomažu kod topljenja masnih naslaga s trbuha. Lopta je odlična za izvođenje trbušnjaka i sličnih vježbi koje djeluju na određene dijelove tijela. Pronađite vježbe s loptom koje vam odgovaraju i krenite u akciju.

Vježbe snage u kombinaciji s kardio vježbama

Snažne aerobne vježbe poput trčanja ili brzog hodanja odlične su za rješavanje masnih naslaga s trbuha, no one još bolje djeluju u kombinaciji s vježbama snage. Istraživanja su pokazala da kombinacije kardio vježbi i vježbi snage daju puno bolje rezultate nego da radite samo kardio vježbe kad je riječ o gubitku masnih naslaga oko trbuha. Osim toga, vježbe snage su dobre za formiranje mišića čije postojanje je neophodno za pravilan rad metabolizma.

Ravnoteža na jednoj nozi

Istraživanja su pokazala da su čak i jednostavne vježbe poput čučnjeva dobre za jačanje vaših nožnih mišića. Vježbe ravnoteže, poput stajanja na jednoj nozi, također su odlične za mišiće i jačanje ravnoteže koja je od izuzetnog značaja. Čučnjevi na jednoj nozi i slične vježbe odlične su pa prakticirajte da ih radite što češće.

Dobar san

Pravilna prehrana i vježbanje su izuzetno korisni, ali samo ako uz to i dovoljno spavate. Nedostatak sna uzrokuje rast hormona stresa što je loše za vaše zdravlje i naslage oko trbuha. Istraživanja su pokazala kako postoji snažna veza između nedostatka sna i debljanja. Svake noći bi trebalo da spavamo minimum 7-8 sati, manje, ali i više sati sna može djelovati negativno na naše zdravlje i težinu.

Pijte zeleni čaj

Već ste vjerujemo milijun puta čuli koliko je dobro piti svaki dan zeleni čaj, ali od ponavljanja ne boli glava pa vas mi opet podsjećamo kako bi zeleni čaj trebao postati dio vaših svakodnevnih rituala, pogotovo ako imate probleme s masnim naslagama oko trbuha. Osim što je dobar za kožu pa samim tim smanjuje rizik od raka, zeleni čaj također vrlo djelotvoran kod topljenja sala oko trbuha.

Napravite sedmodnevni plan vježbanja

Napravite plan i za svaki dan odaberite određeni tip vježbanja. U početku će vam možda biti malo teško, ali ubrzo će vam to postati rutina.

Mudro birajte namirnice

Bitno je da se zdravo hranite i pazite na količinu porcija, ali postoje određene namirnice koje vam zapravo pomažu kod gubitka kilograma i koje su dobre za vašu dijetu. O takvim smo namirnicama pisali već nekoliko puta pa se nećemo ponavljati. Badem, avokado, tamna čokolada, maslinovo ulje, pistacije i sjemenke suncokreta samo su neke od namirnica koje pomažu kod topljenja masnih naslaga oko trbuha.
Izvor:elle

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.